Haber

Körfezde Dolu Dolu Ramazan

Körfez Belediyesinin Yeniyalı Mahallesinde düzenlediği iftar yemeği ile "Kur'an ziyafeti" programına yoğun katılım oldu.

 

Körfezliler, belediyenin mahallelerde kurduğu iftar sofralarında Ramazanın güzelliklerini birlikte yaşıyor, paylaşıyor. Körfez Belediyesi'nin "Körfez'de Mahalleler Ramazanla Şenleniyor" programlarının bir yenisi daha gerçekleştirildi. Yeniyalı Mahallesi Malik Akbaş Sokak Merkez Camide kurulan iftar sofrasında aileler komşularıyla birlikte orucunu açarken, uzun zamandır birbirini görmeyen dostlar buluştu.

 

Kuran Ziyafetine Yoğun İlgi

 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği ile "Kur'an ziyafeti" programına Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Belediye Başkan Yardımcıları,  Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Ak Parti Körfez İlçe Yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Başkan Baran, 2000 kişinin katıldığı iftar programının gerçekleştirildiği alana gelerek iftarı bekleyen vatandaşları masalarında tek tek ziyaret ederek, "Hoş geldiniz" dedi.

 

İftar saati yaklaşırken Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin tarafından Kur'an ziyafeti sunuldu. Hafız Şahin, okuduğu Kuran tilavetiyle adeta dinleyenleri büyüledi.

 

Başkan Baran: "Ramazan'ın manevi atmosferini çok farklı yaşadık"

 

İftarın ev sahipliğini yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran selamlama konuşmasında, "Kur'an ayı olan Ramazan'da kardeşliklerimiz, dostluklarımız; etrafında buluşacağımız iftar sofralarında perçinleşiyor" dedi.

 

Yoğun ilgi dolayısıyla Körfezlilere teşekkür eden Başkan Baran, "Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Nice Ramazanlara sağlık, sıhhat ve huzur içinde hep birlikte ulaşmayı Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Mübarek Ramazan ayının buradaki tüm kardeşlerime, ülkemize, milletimize ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Bugün birbirinden değerli hafızımız Osman Bey bizlerle birlikte oldu ve bizlere unutulmaz bir Kur'an ziyafeti sundu. Güzel sesi ve kıraatiyle kulaklarımızın pasını sildi ve Ramazan-ı Şerif'in bu manevi atmosferini bugün çok daha farklı, çok daha lezzetli yaşamamıza vesile oldu. Allah razı olsun" dedi.

 

Mazlum ve mağdurlar için dua isteyen Baran, Ramazan ayını en şekilde idrak ederek bayrama ulaşma temennisinde bulundu.

 

Baran, yaklaşan seçimlere de değindi

 

Başkan Baran, 10 Ağustos tarihinde yapılacak seçimlere de değinerek; "Ramazan ayının bir diğer özelliği de malumunuz olduğu üzere Cumhurbaşkanlığı seçimi için start vermiş olmamızdır. Türkiye'de bir ilki yaşayacağız. İlk defa bu millet kendi eliyle Cumhurbaşkanını seçecek. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için  çıktığı bu yolda  Allah'ım işini gücünü rast getirsin diyoruz. Bizler, Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği yolda çalışıyoruz. Ülkemiz son 12 yılda yapılan hizmetlerle çağ atlamıştır. Çok şükür ki 12 yıl boyunca milletine hizmet etmiş, varıyla yoğuyla bu milletin geleceği için mücadele vermiş değerli Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımızı Cumhurbaşkanı seçeceğiz." dedi.

 

 

İftar saatinin gelmesiyle vatandaşlar oruçlarını birlikte açtı. İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp Ramazanın manevi hazzında keyifle sohbetlerini gerçekleştirdiler.

 

Denize Nazır Tasavvuf Gecesi

 

Körfez Belediyesi daha sonra Tütünçiftlik sahilinde düzenlediği organizasyonla, Körfezlilerin gönlüne ve ruhuna hitap eden birbirinden güzel nağmelerin seslendirildiği muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı.

Yoğun ilginin olduğu programda; tasavvuf musikisi damgasını vurdu. Körfezliler, sunulan mûsıkî ziyafeti ile kelimenin tam anlamıyla mest oldular. Ünlü Tasavvuf sanatçısı Kadir Dalça , en güzel ilahi ve kasideleri takdim etti.  İzmit İmam Hatip Lisesi Tasavvuf Gurubu, seslendirdiği ilahilerle katılanlara çok güzel anlar yaşattı.

 

Dalça söylediği ilahilerle Körfez halkına unutulmayacak bir gece yaşatırken, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, konserin ardından kendisine   verdiği konserle Körfezlilere yaşattığı güzel dakikalardan dolayı teşekkür etti.


 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler