Haber

Körfez Belediyesi İftarları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Körfez Belediyesi tarafından her gün çeşitli mahallelerde düzenlenen iftar programları devam ediyor. Bu akşamki durak ise Yukarı Hereke Bölgesi Cumhuriyet Mahallesi idi.

 

İftar, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Belediye Başkan Yardımcıları,  Meclis Üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık ve yönetim kurulu üyeleri, mahalle muhtarları, belediye birim müdürleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

 

Başkan Vatandaşlara Yemek Dağıttı

 

Cumhuriyet Mahallesi Çoban Çukur Sokakta düzenlenen iftar programına saatler öncesinde katılan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, vatandaşlarla tek tek görüşerek sohbet etti. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte Belediye Başkanı Baran yemek kazanlarının başına geçerek vatandaşlara iftar yemeği dağıttı.


Kelamların en güzeli olan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından duyulan ezan sesi ile oruçlar açıldı.

 

Baran: "Dualarımız Gazze için"


 

İftar sonrası kısa bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Baran, Ramazan ayının son günlerine yaklaşıldığını belirtirken, "Ramazan bayramının arifesinde, ramazanın son günlerinde sizlerle beraber tek yumruk halinde, birlikte oruç açmanın keyfini yaşıyoruz. İnşallah sağlık, sıhhat içerisinde Allahü Teâlâ Ramazanı tamamlamayı ve bayrama ulaşmayı nasip eder. Yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyor, hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Gazze'deki olaylar da bizleri fazlasıyla üzüyor. Açacağımız iftar da yapılacak olan dualar Allah katında kabul ediliyor. Dualarınızda lütfen Gazze'yi, Müslümanları hatırlayalım, onlar için dua edelim" dedi.

 

Başkan Baran, 10 Ağustos tarihinde yapılacak seçimlere de değinerek; " Cumhurbaşkanlığı seçimi için kısa bir süre kaldı. İlk defa bu millet kendi eliyle Cumhurbaşkanını seçecek. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için  çıktığı bu yolda  desteklerinizi bekliyoruz. Ülkemiz son 12 yılda yapılan hizmetlerle çağ atlamıştır. Çok şükür ki 12 yıl boyunca milletine hizmet etmiş, varıyla yoğuyla bu milletin geleceği için mücadele vermiş değerli Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımızı Cumhurbaşkanı seçeceğiz. " diyerek sözlerini tamamladı.  

Ramazanın manevi hazzını yaşadılar

 

İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp Ramazanın manevi hazzında keyifle sohbetlerini gerçekleştirdiler. Geçmişten günümüze Ramazan geleneği olarak tanınan ve her yaştan Körfezlinin yüzünde tatlı bir tebessüm bırakan; Hacivat ve Karagöz gölge oyunu da ilgiyle seyredildi.

 

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler