Haber

Körfez´de İftarlar Tüm Coşkusuyla Devam Ediyor

Ramazan ayı dolayısıyla her akşam çeşitli mahallelerde iftar programı düzenleyen Körfez Belediyesi, Kadir Gecesi akşamı iftar programında Mimar Sinan mahalle sakinlerini aynı sofrada bir araya getirdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftara Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı.

 

Yemek Dağıttılar

 

İlçe halkının büyük bir ilgi gösterdiği iftar programında Körfezliler, hep birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. Binlerce kişi için özenle hazırlanmış masalar hazırlayan Körfez Belediyesi, iftarını yapmak için gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırladı.


Saatler öncesinden sofraları doldurmaya başlayan vatandaşlar, ilahi ve ezgilerle karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Körfez Belediye Başkanı Baran; mahallede kurulan sofraları tek tek gezerek, vatandaşlarla kısa sohbetler etti. Ayrıca iftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte kendi elleriyle yemek dağıtmayı da ihmal etmeyen Karaosmanoğlu ve Baran, halk tarafından takdir edildi.

Protokolün Yoğun İlgisi


 

İftar programı, Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık ve yönetim kurulu üyeleri, belediye birim müdürleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Belediye Başkanı Baran, iftar öncesi bölgedeki esnafları da ziyaret etti.


Akşam ezanının okunmasıyla birlikte açılan oruçların ardından vatandaşlar hep bir ağızdan dualar ederek, Ramazan Ayı'nın manevi havasına ve bereketine ortak oldu.


Başkan Baran: "Büyük Kocaeli Mitingine Bekliyoruz"


İftar sonrası kısa bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Baran, Ramazan ayının son günlerine yaklaşıldığını belirtirken, "Ramazan bayramının arifesinde, ramazanın son günlerinde sizlerle beraber tek yumruk halinde, birlikte oruç açmanın keyfini yaşıyoruz. İnşallah sağlık, sıhhat içerisinde Allahü Teâlâ Ramazanı tamamlamayı ve bayrama ulaşmayı nasip eder. Mübarek Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyor, hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Bin aydan hayırlı bu gecede dualarınızda lütfen Gazze'yi, Müslümanları hatırlayalım, onlar için dua edelim" dedi.

Başkan Baran, 10 Ağustos tarihinde yapılacak seçimlere de değinerek; " Cumhurbaşkanlığı seçimi için kısa bir süre kaldı. İlk defa bu millet kendi eliyle Cumhurbaşkanını seçecek. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için  çıktığı bu yolda  desteklerinizi bekliyoruz. Ülkemiz son 12 yılda yapılan hizmetlerle çağ atlamıştır. Çok şükür ki 12 yıl boyunca milletine hizmet etmiş, varıyla yoğuyla bu milletin geleceği için mücadele vermiş değerli Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımızı Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Sizleri 3 Ağustos Pazar günü Perşembe Pazar Alanında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek Büyük Kocaeli Mitingine bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.


 

Karaosmanoğlu: "Körfez Doğru Kararı Verecek"

 

Başkan Baran'ın ardından söz alan Başkan Karaosmanoğlu, "Bugün gördüğüm birlik ve beraberlik inanıyorum ki Türkiye'nin her yerinde var. Bu birlik ve beraberlikle kalkınmaya ve gelişmeye devam ederek daha güçlü bir ülke olacağız. 10 Ağustos bizler için en önemli kilometre taşı. Cumhurbaşkanımızı kendimiz seçeceğiz. Başbakanımızın cumhurun başkanı olması ile Türkiye'yi daha ileri taşıma noktasında çok önemli bir adım atmış olacağız. Böylesi bir iftar programını hazırlayan ve bizleri bir araya getiren Belediye başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Vatandaşların Kadir gecelerini ve Ramazan bayramlarını tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, Körfez halkının doğru kararı vereceğine inancının sonsuz olduğunu belirtti.


 

Ramazan'ın heyecanını en çok hisseden çocuklar da unutulmadı. Kurulan parkurlarla çocuklar gönüllerince eğlendi. Geçmişten günümüze Ramazan geleneği olarak tanınan ve her yaştan Körfezlinin yüzünde tatlı bir tebessüm bırakan; Hacivat ve Karagöz gölge oyunu da ilgiyle seyredildi. Yoğun bir kalabalığın olduğu animasyon gösterilerinde çocuklar sahneye çıkarak hünerlerini sergiledi.


 

Daha sonra Başkan Baran; mahalle sakinleriyle birlikte Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camiinde düzenlenen Kadir Gecesi özel programına katıldı.

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler