Haber

Madenciler İçin Körfez´de Hatıra Ormanı

Körfez Belediyesi, yakın zamanda Türkiye'yi yasa boğan maden kazası sonrası bu kazalarda hayatını kaybeden işçilerin acısına ortak olmak ve onları yaşatmak amacıyla Kocaeli Üniversitesi öğrencileriyle birlikte İlimtepe mahallesinde "Maden Şehitleri Hatıra Ormanı"na fidan dikimi gerçekleştirdi.

Maden kazasında şehit olanların Körfez'de yaşatacak olan Körfez Belediyesi, bu projeyle özellikle sanayinin yoğun olması nedeniyle iş güvenliğinin önemine dikkat çekmeyi hedefledi. Sanayi kuruluşları ile birlikte hareket ederek çalışan işçileri ve bölge halkını bilinçlendirerek iş kazalarını en aza indirmeyi hedefliyor.

Yüzlerce Öğrenci Etkinliğe Katıldı

Son yıllarda ülkemizde yaşanan elim maden kazaları sonucu ölen vatandaşlarımız için Körfez Belediyesi, Körfez'in doğayla iç içe olan bölgelerinden İlimtepe, İlimpark'ta 'Şehit Madenciler Hatıra Ormanı' oluşturdu. Körfezlilerin yanı sıra Kocaeli'nin genelinden gelen misafirlerde projeye tam destek verdi. Kocaeli Üniversitesi İşletme Kulübu önderliğinde farklı kampüslerde okuyan 200 Kocaeli Üniversitesi öğrencisi aynı amaç için birleşerek şehitlerimiz için fidan diktiler.

Kocaeli'nin ve Sanat Dünyasının Tanındık Simaları da Projeye Destek Verdi

Etkinliğe, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Vasfi Haftacı, Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Mehmet Çevik, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı İsa Taş, Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Oda Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ev sahipliğini yapan Körfez Belediyesi etkinliğe katılan üniversite öğrencilerine ve vatandaşlara çeşitli hediyeler sundu. İlginin en üst seviyede olduğu etkinlikte fidanları diken öğrenciler ve vatandaşlar isimlerini fidanlara bağlı olan çıtalara yazdı.

Madencilerimizi Bu Topraklarda Yaşatacağız

Kocaeli Üniversitesi İşletme Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Yüksel, Üniversite öğrencileriyle birlikte fidan dikimi gerçekleştirirken, "Böyle anlamlı ve bir o kadar da manalı bir etkinliği gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve ekibine teşekkür ediyorum.Yaşanan facialarda ki acıları unutmayacaklarını ve şehit olan madencileri bu topraklarda yaşatmak istedikleri için bu etkinlikte yer almaktan buruk bir mutluluk duyuyoruz." dedi

Ulusal Basın Büyük İlgi Gösterdi

Ulusal basınında ilgi gösterdiği etkinlikte Başkan Baran basın mensuplarına Körfez'e dair önemli bilgiler verdi. Belediye Başkanı İsmail Baran, Son zamanlarda madenlerde yaşanan elim kazalar sonucu hayatını kaybedenlerin anısına hatıra ormanı oluşturduklarını belirterek, şehit madenci kardeşlerimizi anma ve son zamanlarda yaşanan ağaç kıyımlarına tepki göstermek istedikleri için hatıra ormanı oluşturduklarını söyledi.

Bu Acıyı Unutmamız Mümkün Değil

Başkan Baran, "Bu acıyı unutmamız mümkün değil. Bu kapsamda şehitlerimizin unutulmaması ve her zaman hatırlanması amacıyla bu bölgede şehitlerimiz anısına hatıra ormanı açmak istedik. Bu konudaki hassasiyetleri nedeniyle Kocaeli Üniversitesi öğrencilerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu fidanlar büyüdükçe, acılarımız azalır" şeklinde konuştu.

Başkan Baran Bölgeye Yapılacak Olan İlimpark Projesinden de Bahsetti

Başkan Baran ayrıca Körfez'in genelinde fidan ekimlerinin devamını edeceğini de vurguladı. 15.000 fidanın İlimtepe bölgesine ve Körfez'in çeşitli noktalarına dikeceklerini belirten Başkan Baran, "Kocaeli Büyükşehir Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'nun fidan ekimi ve yeşile duyduğu hassasiyeti bugüne kadar dikilen binlerce ağaçlardan biliyoruz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte Körfez'i yeşillendirmeye devam edeceğiz" dedi. İlimtepe'ye yapılacak olan vizyon projelerinden de bahseden Başkan Baran İlimpark projesi ile Kocaeli'nin en büyük parkını İlimtepe'ye yapacaklarını ifade etti. İçerisinde birçok özelliğin ve yeniliğin bulunduğunu İlimpark vizyon projesi 210 bin 561 metre kare üzerine kurulacak. Proje üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Baran, "Körfez halkımız ve bölge halkımıza Kocaeli'nin en büyük parkını yapacağız. İçerisinde Payton gezinti alanı, Yerli halk günleri satış alanı, restaurantlar, Farklı spor alanları bulunacak" dedi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler