Haber

Körfez´e Bir Prestijli Park Daha

Körfez Belediyesi, Körfez'in en prestijli parklarından birisinin daha yapımına hızla devam ediyor.

Körfez Belediyesi, yeşil bir Körfez'i vatandaşlara sunmak için park, yeşil alan ve çevre düzenlemelerine hız kesmeden devam ediyor. 7'den 70'e tüm Körfez halkını yemyeşil bir kentte yaşatmak için yeşil alan miktarlarını bir önceki yılın iki katı oranında artıran Körfez Belediyesi, bu alandaki birinciliğini kimseye bırakmıyor.

Seyir Parkı Yukarı Hereke'ye Ayrı Bir Hava Katacak

Körfez'in dört bir yanını yeşil alan ve parklarla donatan Körfez Belediyesi, büyük parkların yanı sıra seyir parkları ve seyir terasları oluşturarak Körfezlilere yeni yaşam alanları sunuyor. Hereke'nin eşsiz manzarası ve doğasını iç içe bir mekan haline gelecek olan Seyir Tepesi, bir dönüm alana kuruluyor. Körfez'in ve Hereke'nin en güzel gözüktüğü noktalardan biri olan seyir tepesi sahil şeridinden bakıldığı zaman da gözükebilecek.

Teleferik Yapılacak

Yaptığı tüm parklarda Körfez halkının rahat ve mutluluğunu düşünen Körfez Belediyesi, seyir tepesinde oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolu, dinlenme alanına da yer verecek. Bunların yanı sıra rengarenk ışıklandırmaları ile Hereke'ye ayrı bir hava katacak olan seyir tepesi, çocukların eğlenebileceği bir alan olacak. Kente birçok yeniliği ve ilkleri kazandıran Körfez Belediyesi, seyir tepesine çocuklara özel olarak teleferik yapacak. 6 ile 15 yaş arası çocukların bineceği ve 25 metre mesafe uzunluğunda olacak olan teleferik seyir tepesine ayrı bir hava katacak. Güvenliği ve gerekli fizibilite çalışmaları yapılan teleferiklerin alt kısımları kumlarla kaplanacak.

Bizler İnsanımıza En Güzelini En İyisini Ve En Mükemmelini Sunmaya Çalışıyoruz

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, her hizmetin Körfez için yapıldığını belirterek, şöyle dedi: "Körfezimiz her alanda büyük mesafeler kat etti. Yeşil alan miktarlarımızı artırarak Körfez tarihinde bir ilke imza attık. Bunlardan birisi Yukarı Hereke Seyir Tepesi. Halkımıza ve ilçemize yakışır bir alan oluşturuyoruz. Amacımız, çocuklarımız ve gençlerimizin spor yaparak sağlıklı ortamda büyümeleri, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın da yeşillikler içinde hoşça vakit geçirmeleridir. Körfezimizin her köşesini vatandaşlarımızın dinlendiği, stres attığı, kent yaşamından ayrılıp soluk aldığı bir mekan haline getirmek istiyoruz. Bizler insanımıza en güzelini en iyisini ve en mükemmelini sunmaya çalışıyoruz. İnsan odaklı hizmetlerimizi her gün bir yenisini ekleme düşüncesindeyiz."

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler