Haber

Körfez´de Gençler ´Cumhuriyet´ İçin Koştu

Körfez'de Gençler 'Cumhuriyet' İçin Koştu

KÖRFEZ Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl ilki düzenlenen koşu ile ilçedeki tüm gençler Cumhuriyet için koştu. Ödül törenine ilgi büyüktü.

Okullar Cumhuriyet Koşusunda Kıyasıya Yarıştı

Ödül törenine Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, ilçe okul müdürleri, ilçe genelindeki okul aile birlikleri başkanları, öğretmenler ve yönetimleri, sivil toplum dernekleri yöneticileri ve öğrenci velileri katılım sağladı. Cumhuriyetimizin 92. Yılı kutlamaları çerçevesinde Körfez Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bugün cumhuriyet koşusu düzenlendi. Körfez Yarımca Sahilinde gerçekleşen koşuya ilçe düzeyinde 37 okul katılım gösterdi.

Körfez'de orta ve lise öğrencilerinin katıldığı kros yarışmalarında öğrenciler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 3000 metrede dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarış alanında ve yarış parkuru boyunca donanımlı ambulanslar görev yaptı. Sağlık ekibi yarış programı boyunca görev başında bulundu. Ayrıca yarışların güvenliği emniyet görevlilerinin yanı sıra Belediyeye bağlı zabıta ve görevlileri aracılığıyla sağlandı.

 

Protokol Üyeleri Dereceye Giren Öğrencilere Hediyelerini Takdim Etti

 

Yarışmalarda sporcular; Yıldız kızlar kategorisinde 1500 metre, yıldız erkeklerde 2000 metre, genç kızlar kategorisinde 2000 metre, genç erkeklerde 3000 metreyi koştular. Öğrenciler, yıldız kızlar-yıldız erkeler ve genç kızlar-genç erkek olmak üzere 4 kategoride kıyasıya mücadele ettiler. 1. olan okulların   madalya ve kupalarını Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 2. olan Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş ve 3. olan okulların ödül ve kupalarını Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan takdim etti.

 

Biz Yöneticiler Olarak Sizlerin Her Zaman Destekçiniz Olacağız

Ödül töreninde koşuya katılan öğrencilere hitap eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran,  "Sağlıklı nesiller için sporu hepimiz hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Derslerinizin yanı sıra zamanınız ve imkânlarınız el verdiği ölçüde yaptığınız spor dallarında da başarılı olmayı hayatınız boyunca kendinize ilke edinmelisiniz. Bizler de Belediye olarak her zaman sizlerin yanında ve destekçiniz olacağız. Çünkü geleceğimiz olan sizlerden çok şeyler bekliyoruz." dedi.

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan da yarışın Körfez'de renkli görüntüler oluşturduğunu belirterek, Cumhuriyet kutlamaları kapsamında yapılan bu etkinliğin anlam ve öneminin büyük olduğunu söyledi. 

Yıldız Kızlar Kategorisinde

1. Nuh Çimento Vatan Ortaokulu

2. Yukarı Hereke Ortaokulu

3. İlimtepe Ortaokulu

Yıldız Erkekler Kategorisinde

1. Yukarı hereke Ortaokulu

2. Nuh Çimento Vatan Ortaokulu

3. İlimtepe Ortaokulu

Genç Kızlar Kategorisinde

1. Çamlıtepe Mesleki Anadolu Lisesi

2. Hereke Anadolu Lisesi

3. Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi

Genç Erkekler Kategorisinde

1. Mustafa kemal Anadolu Ticaret Meslek Lisesi

2. Orhan Gazi Anadolu lisesi

3. Körfez Fen Lisesi

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler