Başkan Baran, İki Yılda Yapılan Hizmetlerini Ve Projelerini Anlattı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Hizmette İkinci Yıl" adlı programda İki yıllık hizmetleri kamuoyu ile paylaştı.

"Körfez İçin El Ele" sloganı ile Körfez'i vizyon projelerle buluşturan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla görevde bulunduğu iki yıllık dönemde yapılan çalışmaları ve yeni dönem projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Programa İlgi En Üst Seviyedeydi

"Hizmette İkinci Yıl" adlı programa Körfez'in protokol üyelerinin yanı sıra vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın eşi Bilge Baran, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Ak Parti Körfez İlçe Başkan Osman Badem ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu, SP Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, BBP Körfez İlçe Başkanı Mustafa Arha, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, siyasi parti temsilcileri, çeşitli STK'lar ve Körfezli vatandaşlar katıldı.

Slayt eşliğinde bir sunum yapan Başkan Baran, kendisinden önceki bütün belediye başkanlarına hizmetleri dolayısıyla teşekkür ederek büyük bir ahde vefa örneği sergiledi.

"Körfez İçin El Ele"

"Körfez İçin El Ele" adlı tanıtım filminin izlenmesinin ardından, "Hizmette İkinci Yıl" adlı programda konuşan Başkan Baran, 2 yıllık başkanlığı süresince hayata geçirdikleri ve planlanan projeleri anlattı. Kocaeli TV'den canlı yayınlanan "Hizmette İkinci Yıl" programında, Başkan Baran enine boyuna tüm belediye hizmetlerini anlattı.

"Halktan Kopmadan Nitelikli Hizmet Veriyoruz"

Halktan kopmadan nitelikli hizmet verdiklerini söyleyen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Körfez dünyanın en güzel kenti. Bu kente hizmet etmekten keyif alıyorum. Yerel ve ulusal basın aracılığıyla hizmetlerimizi vatandaşa duyurmaya, kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz" dedi.

"Körfez'in Dağında Taşında, Her Noktasında Var Olmaya Çalışıyoruz"

Hizmette kırsal ya da merkez farkı gözetmediklerinin altını çizen Başkan Baran, Körfez Belediyesi'nin kurumsal yapısıyla Körfez'in kırsalında merkezinde, dağında taşında, her noktasında var olmaya çalıştığını söyledi. Belediyenin kapılarını halka açarak istek ve taleplerini vatandaşlardan bire bir dinleyen Başkan Baran, bunun yanı sıra vatandaşın ayağına kadar giderek Körfez'in kuzeyinden güneyine, batısından doğuna mahalle mahalle dolaşarak her vatandaşa dokunduklarını ifade etti. Vatandaşı kendi evinde kendi mahallesinde dinlediklerini belirten Başkan Baran, yerinde hizmet yerinde çözüm odaklı bir hizmet anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

50 Milyon TL'lik Yatırım

Körfez'i her alanda kalkındıracaklarını ifade eden Başkan Baran, 150 Milyon TL'lik bütçenin 50 Milyon TL'sini yatırıma ayıracaklarını ifade etti. Başkan Baran, Körfez'in geleceğine yatırım yapıldığını belirterek, "Ulaşımdan altyapıya, park ve yeşil alan düzenlemelerinden spor sahalarına, gençlik ve kültür merkezlerinden yaşam ve kültür alanlarına, enerjiden çevre ve sağlığa kadar pek çok alanda gerçekleştirilecek yatırımlar kentin çehresinin değişmesine neden olacaklarını belirtti.

Körfez'in Geleceğine Işık Tutacak Proje

Kentsel Dönüşüm Projelerinin yanı sıra sosyal projelere de ağırlık veren Körfez Belediyesi, eski belediye binasına hayat vererek modern bir üniversite binası açacak. Haziran ayına kadar temelinin atılacağını ifade eden Başkan Baran, "Körfez'i İlimkenti yapmak istiyoruz. Geleceğin Teminatı olan gençlerimizin hizmetine kazandıracağımız üniversite binamız kentimizin geleceğine ışık tutacak. Dedi.

Pazarsız Mahalle Kalmayacak

Mahalle aralarında kapalı pazar alanı olacağını belirten Başkan Baran, "Hacıosman Mahallesi ve Atalar Mahallesi'ne hitap eden bir kapalı Pazar yapacağız. Yine aynı şekilde Mimar Sinan Mahallemize de kapalı Pazar ve otopark yapacağız.

2700 Öğrencinin Eğitimlerine Katkı Payı

Körfez'i çağdaş bir geleceğe taşıyan Körfez Belediyesi'nin öğrencilere yönelik projeleri kapsamında 2700 Öğrencinin eğitimleri katkı payı veriyor. Kısa bir süre içerisinde eğitime tam destek parolasıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Baran, eğitime yapılan desteklerin artarak devam edeceklerini vurguladı.

Renkli Asfalt Dönemi Başlıyor

Asfaltlanmadık cadde, sokak ve mahalle kalmayacağını göreve gelir gelmez ifade eden Başkan Baran, 2015 yılında 80 Bin Ton Asfaltı Körfez'in sokaklarına serdi. Asfalt yatırımında her yıl çıtayı yükselterek ilerleyen Başkan Baran, Körfezlilere güzel bir müjde verdi. Kentin güzelliğine de önem verdiklerini konuşmasında ifade eden Başkan Baran, şöyle konuştu: "Kimyacıların üzerinde çalıştıkları renkli asfalt projemiz var. Yakında turkuaz renkli asfaltlar görebilirsiniz." Dedi.

"Sizlerden dua, teşvik ve gayret istiyoruz"

Hayata geçirilen ve planlanan projelerini tek tek detayları ile anlatan Başkan Baran, konuşmasını şöyle tamamladı: "Sizlerden dua, teşvik ve gayret istiyoruz. Biz de gece gündüz çalışırız, yorulduk demeyiz. Körfezimizin hizmetkarı olarak, almış olduğumuz emanetin hakkını vererek, son günümüze kadar "bir fazla eser nasıl yaparız"' gayreti içerisinde olacağız. İnşallah sizin başınızı öne eğdirmeden tüm yol arkadaşlarımla beraber hizmet etmeye devam edeceğiz. Körfezimiz inşallah bölgesinde, ülkede, tüm dünyada örnek bir kent haline gelecek." Dedi.

TELEFON
E-POSTA