Haber

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran´ın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Mesajı

Belediye Başkanı İsmail Baran, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Baran, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, dünya üzerinde yok olma tehdidi altında bulunan hayvan türlerine dikkat çekmek amacıyla 1931 yılından bu yana çeşitli ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de her yıl kutlanmaktadır."

"Aşıla, kısırlaştır, kayıt altına al, sahiplendir ve yaşat" politikası ile hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Baran, "İlçemizde bizlerle birlikte yaşayan minik dostlarımız için çeşitli projeler üretiyoruz. Yemmatik, barınma noktaları ve belediyemizde görev veteriner hekimimiz ile ilçemizde yardıma muhtaç sokak hayvanlarına yardım eli uzatıyoruz. Hayvan sevgisinin aşılanması ve farkındalığın arttırılması maksadıyla çeşitli toplantılar düzenliyor, gönüllü hayvan sever vatandaşlarımızla minik dostlarımız için önemli kararlar alıyoruz." Dedi.

Başkan Baran, "Vatandaşlarımızdan Azami Hassasiyeti Göstermelerini Bekliyoruz"

Başkan Baran, Sokak hayvanları için vatandaşların hassasiyet göstermeleri gerektiğini vurgulayarak, "Hayvan haklarının korunması konusunda sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte özveri ile çalışmaya ve bu konuda yapılan faaliyetin artarak sürdürülmesi için gerekli desteği vermeye devam ediyoruz. Bu minvalde, hayvanların korunması hususunda bütün vatandaşlarımızdan azami hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Ayrıca unutulmamalıdır ki hayvan sevgisi; insandaki merhamet, yardımlaşma ve iyilikseverlik gibi duyguları geliştiren özel duygulardandır. Bu vesileyle hayvanların korunması konusunda herkesin gereken duyarlılığı ve sorumluluğu birlikte yerine getireceklerine inanıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler