Milli Kültürler Hayat Buluyor

Milli Kültürler Hayat Buluyor

Körfez Belediyesi, kültürel çalışmalar kapsamında yürüttüğü projelerle ‘Milli Kültürleri’ gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

45 Kişilik Halk Oyunları Ekibi

Körfez Belediyesi bünyesinde, tamamı ortaokul öğrencilerinden oluşan 45 kişilik halk oyunları ekibi kuruldu. Ekip, Karadeniz ve Doğu Bölgesi yöresel halk oyunlarıyla Rıfat Ilgaz Ortaokulu’nda eğitmen Yasin Büte gözetmenliğinde çalışmalarına başladı. Çocuk halk oyunları ekibi, cumartesi ve pazar günleri saat 09.00 - 13.00 arası çalışmalarını yürütüyor.

Sanatta Profesyonel Eğitim

Profesyonel eğitmenlerle başarılı çalışmalar ortaya koyan Körfez Belediyesi, kurduğu Çocuk Korosu’nun ardından, halk oyunları çocuk ekibini de faaliyete geçirdi. Halk oyunları ekibi Körfez’i çeşitli etkinliklerde de temsil edecek. Körfez’de sanata, milli değerlere yönelik profesyonel dokunuşlar yapıldığını ifade eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, çocukları kültürel faaliyetlerde görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

TELEFON
E-POSTA