Körfez´in Tarihi Hayat Buluyor

Körfez’in Tarihi Hayat Buluyor

Gelişen yüzüyle her geçen gün güzelleşen Körfez, tarihi değerleri gün yüzüne çıkararak turizm ayağına da ciddi yatırımlar yapıyor.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Turizm, ekonomik kalkınmaya çok büyük bir katkısı olan ve tüm dünyada hızlı gelişen ve genişleyen sektörlerin başında gelmektedir” diyen Başkan Baran, “Körfez, tarihi değerleri içinde barındıran ve onların hayat yeniden bulmasıyla da cazibesi artan bir ilçe haline gelmiştir.

Gün Yüzüne Çıkıyor

Birçok kültür varlığına sahip olan şehrimizde görülmeye değer nice doğa harikası mekânlar bulunmaktadır. Hereke Kalesi ve Taşköprü için restorasyon çalışmalarımız devam ederken, Milli Mücadele yıllarında Telgrafhane olarak hizmet eden Kuşçalı Telgrafhanesi ve Sultan Abdülaziz’in Köşkü gibi bir çok tarihi yapıtı da orjinaline uygun olarak tekrar gün yüzüne çıkarıyoruz. Tabi Hereke Halımıza yönelik çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

Dünyaya Tanıtıyoruz

Başkan Baran, “İktisadi ve ticari hayatı, ekonomik ve sosyal hinterlandıyla geniş bir yatırım olanağına sahip olan Körfez, ayrıca büyük bir ticaret kentidir. Bütün bu güzelliklere sahip olan şehrimizi Dünya’ya tanıtıp turizm sektöründe istenilen bir seviyeye ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

TELEFON
E-POSTA