Bir Telefon Yeterli

Bir Telefon Yeterli

Körfez Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren atık getirme merkezinde minik misafirleri ağırlayarak ‘çevre bilinci’ oluşturmayı sürdürüyor.

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce, okullar başta olmak üzere ilçenin her noktasında çevreye yönelik eğitimler verilmeye devam ederken, düzenlenen eğitimlerde, doğaya bırakılan çöplerin çevreye verdiği zarar, çevre kirliliğine karşı alınacak önlemler ve geri dönüşümün faydalarından bahsediliyor.

Bilinç Oluşturuluyor

Atık Getirme Merkezi’nin son ziyaretçileri ise İlimtepe 17 Ağustos İlk ve Ortaokulu’nun öğrencileri oldu. Körfez Belediyesi Çevre Teknikeri Ufuk Salih Kaya minikleri bilgilendirirken, atık pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanmadığı takdirde yaratacağı olumsuzlukları aktardı.

Atık Yarışması Sürüyor

Körfez Belediyesi, okullar arası ödüllü ‘Elektronik Atık Toplama Yarışması’da devam ediyor. 15 Mayıs’a kadar devam edecek olan yarışmada sonuçlar 18 Mayıs’ta açıklanacak. Öğrenciler evlerindeki atıkları okula getirecek, ekipler de okullardan teslim alacak. Ayrıca ekipler vatandaşlara da çağrıda bulundu; evinde elektronik atıkları olanların 500 00 50 numaralı Çağrı Merkezi’ni aramalarının yeterli olduğuna vurgu yaptı.

TELEFON
E-POSTA