Körfez´de Unutulan Değerleri Yaşatacağız

Körfez’de Unutulan Değerleri Yaşatacağız

Körfez’de unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek olan Hacet Bayramı, Körfez Belediyesi tarafından yeniden yaşatılacak.

Yağmur Duası olarak da adlandırılan Hacet Bayramı, Körfez’de ilk olarak 1800’li yıllarda kutlanmaya başlandı. 1900’lü yılların ortalarına doğru da devam etti. Daha sonra unutulan bir gelenek haline gelen Hacet Bayramı, Körfez Belediyesi tarafından yeniden yaşatılacak. Hereke’de Yayla Türbesi’nin bulunduğu alanda gerçekleştirilecek olan Hacet Bayramı için Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da bölgede incelemelerde bulundu.

Değerleri Yaşatacağız

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran “Körfez Belediyesi olarak, tarihi eserlere sahip çıkıyor ve bu eserleri ayağa kaldırıyoruz. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda bunun pek çok örneğini gösterdik. Tabi sadece yapıları değil, unutulan kültürel değerlerimizi de yaşatacağız” ifadelerini kullandı.