Haber

Bilinçlendik, Ders Çıkardık

Orjinal Resim

Bilinçlendik, Ders Çıkardık

17 Ağustos 1999 Depremi’nde hayatını kaybedenler için Deprem Anıtı önünde anma programı düzenlendi. Etkinlikte konuşan Başkan İsmail Baran, “Yaşanılan Deprem felaketinde büyük dersler çıkardık ve bilinçlendik” dedi.

17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi’nin 18. yılında Tütünçiftlik’te bulunan Deprem Anıtı önünde anma programı düzenlendi. Programa; Körfez Kaymakamlığı görevini vekâleten yürüten Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Unutturmayacağız

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında kürsüye gelen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran,

Bundan 18 yıl önce ‘asrın felaketi’ diyebileceğimiz depremde hayatını yitiren deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz ölü değildir, başka bir boyutta yaşarlar, diridirler. Aziz şehitlerimize elbette aramızdadır. Onların ruhuna atfen Kur’an okuyacağız, dualar edeceğiz. Rabbim bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın. Yüreğimizde unutmamız mümkün değil. Unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Bir Daha Yaşanmasın

Kaymakam Akın Yılmaz da konuşmasına deprem şehitlerini anarak başladı. Yılmaz, “Rabbim bir daha ilimizde ve ülkemizde böyle bir felaket yaşatmasın. Yaşanılan felaketlerden dersler çıkarmak gerekir. 17 Ağustos Depremi’nde vefat etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet, kalanlara ise başsağlığı diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Daha sonra davetlilere ikramlarda bulunuldu.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler