Haber

Hereke, Turizmcilere GÖZ KIRPIYOR

Orjinal Resim

Hereke, Turizmcilere GÖZ KIRPIYOR

Tarihinde birçok medeniyetin izleri bulunan, dünyaca ünlü el yapımı ipek halıları ile yabancı turistlerin ilgi odağı olan Hereke, Körfez Belediyesi tarafından yapımı devam eden Hereke Kalesi’nin de gün yüzüne çıkması ile turizmcilerin de ilgisini çekmeye başladı.

Frigler, Bitinyalılar, Persler ve Makedonyalılar gibi birçok medeniyetin izlerinin yer aldığı Osmanlı döneminde ise önemli bir yere sahip olan Körfez, tarihi yapıların tek tek ortaya çıkması ile turizmcilerin de ilgisini çekiyor. Özellikle Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen ve 1400 yıllık geçmişe sahip olan Hereke Kalesi için başlatılan restorasyon çalışmaları büyük ilgi görüyor.

Halı Müzesi

Yıldız Sarayı’nda bulunan dünyanın en büyük halısının dokunduğu Hereke Halı Fabrikası ise yeniden düzenlenen haliyle ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Hereke Halısının ün kazandığı dönemlerde Hereke’ye gelen ziyaretçilerin sayısı artarken, onlardan biri de Alman İmparatoru II. Wilhelm olmuştu. Kaiser Wilhelm için yaptırılan ve tek bir çivi kullanılmadan inşa edilen ‘minyatür köşk’, yapı itibari ile turistler tarafından dikkatlice inceleniyor.

Himzete Açacağız

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, özellikle Hereke Kalesi’nin Hereke için önemine dikkat çekerken, “Tarihi Hereke Kalesi yaklaşık 1400 yıllık bir yapı ama maalesef yerle yeksan olmuş. Biz, tarihimizi yeniden canlandırma adına yaklaşık 1 sene önce kalemizin restorasyonuna başladık. Tarihi alanda Körfezimizde ne varsa halkımızın hizmetine açıyoruz" dedi.

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler