Haber

Körfez´de Meme Kanseri Semineri

Orjinal Resim

Körfez’de Meme Kanseri Semineri

Körfez Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı kapsamında, Körfezli kadınlara bilgilendirme semineri düzenledi. Kadınlar, seminer sonrası merak ettiklerini sorma fırsatı yakaladı.

Körfez Belediyesi, halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ nedeniyle Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde ücretsiz seminer düzenledi. Programa; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın eşi Şengül Can, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Özbek, Belediye Meclis Üyeleri Pınar Uysal ve Nigar Yağız, Körfez Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aslı Kuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erkeklerde de Risk Var

Özel Körfez Marmara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Zeki Eren’in konuşmacı olarak katıldığı programda, ‘meme kanseri nedir?’, ‘erken tanı’, ‘kendi kendine muayene’ ve kanserin belirtileri konusunda bilgiler aktarıldı. Opr. Dr. Mehmet Zeki Eren Türkiye’de her 8-10 kadından 2’sinin, her erkekten de 1’inin meme kanserine yakalandığını belirtti.

Erken Tanı Önemli

Eren, “20-39 yaşları arasında olan kadınların 2 yılda bir, 40-49 yaşları arasındaki kadınların ise her yıl doktor muayenesi olması gerekiyor. Beslenmemize dikkat edeceğiz, Stresten uzak duracağız. Ve altını çizerek söylüyorum en ufak bir durumda bile doktorumuza muayene olmalıyız. Bakın ne diyoruz? Erken tanı, hayat kurtarır. Sizde erken teşhis ile hayatınızı kurtarın” ifadelerine yer verdi.

Merak Ettiklerini Sordular

Katılımcılar, etkinliğin sonunda soru-cevap bölümünde akıllarında kalan soru işaretlerini tamamen giderme fırsatı buldular. Körfezli kadınlar zordu, Opr. Dr. Mehmet Zeki Eren cevapladı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, sunumlarından dolayı Körfez Marmara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Zeki Eren’e plaket takdiminde bulundu.

 

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler