Haber

Körfez İçin Rekor Bir Bütçe Oluşturduk

Orjinal Resim

Körfez İçin Rekor Bir Bütçe Oluşturduk

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran basın mensuplarıyla bir araya gelerek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Baran 2018 yılı için rekor bir bütçe ile yola çıktıklarını belirtti.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez sahilde bulundan Kasrı Çakır Restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Baran Körfez’de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek “ Görece geldiğimiz 42 aydan buyana çalışmalarımızı yapıyoruz. 5 yılda 500 Milyon TL yatırım hedefimiz vardı şükürler olsun ki 3 yılda 300 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Hedefimize başarıyla ilerliyoruz.

Eğitim Önceliğimiz

Hesap verebilen bir belediye olacağız demiştik, halkımızla birlikte Körfezi yönetme anlayışını benimsiyoruz. Eski belediye binasının bulunduğu alanda kampüs inşaatı başladı. Kaba inşaatı büyük ölçüde bitti. 2018-2019 Eğitim öğretim yılında bu kampüste eğitim başlamış olacak. Hereke ve İlimtepe’de kampüs inşa edeceğiz.  Körfez artık bir eğitim kenti olacak” dedi. Toplantıya kentimizde faaliyet gösteren basın kuruluşlarının yöneticileri katılım gösterdi.

Tarih Koridoru Olacak

Körfez’in bir tarih kenti olması yönünde de çalışmaların devam ettiğini belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran “ Tarihi Taşköprü’nün restorasyonunu tamamladık. Hereke Kalesinin de restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere. Böylelikle Körfez tarih koridoruna kavuşmuş olacak. Geçen hafta Antalya’da tarihi kentler birliği tarafından ödüle layık görüldük. Körfez ödüle doymayan bir belediye olarak hak ettiği noktaya gelmiş durumda” şeklinde konuştu.

Bütçe Rekoru Kırdık

Bütçe rekoru kırdıklarının altını çizen Baran “ 2017 yılında bütçemiz 230 Milyon TL’idi 2018 yılında ise 245 milyon TL olacak.  Türkiye’de nüfusuna oranla en yüksek bütçeye sahip belediyelerden bir tanesiyiz. Halkımızla Çarşamba günleri halk toplantıları yapıyoruz. Esnaf ve yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz. Birçok saygın kurumla bir araya geliyoruz çünkü biliyoruz ki istişarede rahmet vardır. Halkın müdahil olduğu bir anlayış şekli en güzel yönetim şeklidir” ifadelerini kullandı.

Üç Yeni Spor Kompleksi

İlçemizde 90’lı yıllardan kalma ve halkın isteklerine yeterli gelmeyen bir hastane vardı” diyen Baran, “İlçemize büyük bir hastane yapmak istiyoruz. Şubat ayı gibi temelini atacağız. 7 bin metrekarelik ek binayı sağlık bakanlığına devredeceğiz. Köylerimize 10 milyon TL’lik bir yatırım yaptık.  8 dönümlük alana kapalı spor salonu inşa edeceğiz. Büyükşehir belediyesiyle birlikte  3 büyük spor kompleksi yapıyoruz. Körfez’de spor yapmayan çocuğumuz kalmayacak şekilde çalışıyoruz.

Onursal Başkanlıktan İstifa Ettim

Sporun Başkenti Körfez dedik. 60 okulumuz var. Okullarımızın bütün spor malzemelerini temin ettik” dedi. Başkan Baran ayrıca Kocaeli Birlikspor’un onursal başkanlığı görevinden istifa ettiğini söyleyerek, “Tavsiyelerimiz dikkate alınmadı. Her şey Körfez için. Ocak ayında 3 bin 100 öğrencimize burslarını da vermeye başlayacağız” diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler