Haber

Metruk Binalar Tek Tek Yıkılıyor

Orjinal Resim

Metruk Binalar Tek Tek Yıkılıyor

Körfez Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor.

Körfez’i geliştirirken güzelleştiren projeleri tek tek hayata geçiren Körfez Belediyesi, ilçe genelinde kullanılmayan metruk binaları da yıkıyor. Körfez Belediyesi ekipleri tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet edilmeyen yapılar ile bir kısmının yıkılması sebebiyle yapı bütünlüğü bozulmuş olan ve her an yıkılma tehlikesi yaratan metruk binalar kontrollü bir şekilde yıkılıyor. Belirlenen metruk binalar hakkında, sahiplerinin izni doğrultusunda işlem yapılıyor.

Vatandaş Şikâyetleri

Metruk binaların özellikle kötü amaçlarla kullanılması nedeniyle vatandaşlardan şikâyet aldıklarını belirten yetkililer, “Mahalle sakinlerimizin, mahallerinde güvenli bir şekilde yaşamaları çok önemli. Bu nedenle, mahallelerimizde, terk edilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz.

Prosedür Doğrultusunda

Belediyemize gelen bilgiler doğrultusunda önce bu yapıların sahipleri ile irtibata geçiyoruz, yasal prosedürü tamamlıyoruz. Gerekli izinler aldıktan sonra kontrollü bir şekilde yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Körfez Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de yıkımlar sırasında çevrede güvenlik önlemi alıyor.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler