Körfez "BU YOLDA HEP BİRLİKTEYİZ" dedi

Körfez “BU YOLDA HEP BİRLİKTEYİZ” dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;  'Bu yolda hep birlikteyiz' sloganıyla yeni bir süreç başlatmıştı. Bakan Soylu’nun startını verdiği, 81 ilde eş zamanlı uygulanan proje;  Körfez’de de uygulandı. Körfez İlçe Kaymakamlığı, Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Körfez Belediyesi el ele verdi.

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

Petkim Ortaokulu önünde Eşref Bitlis Caddesinde düzenlenen programa; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Körfez İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahadır Durgut, Petkim Ortaokulu yetkilileri, STK temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı. Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü ‘öncelik hayatın, öncelik yayanın’ projesi kapsamında 41 okulda, İlçe Jandarma Komutanlığı ise 3 okulda Trafik Kanunun 74’üncü maddesi gereceğince projeyi hayata geçirdi.

KAYMAKAM CAN; “VATANDAŞLARIMIZI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Program sırasında konuşan Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can; “ İçişleri Bakanlığımız bünyesinde tüm Türkiye’de hayata geçirilen bu anlamlı proje, ilçemizde toplam 44 okulda uygulandı. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 74’üncü maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle sürücüler; görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş-çıkışlarıyla yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak,  geçmek üzere bulunan yayalara ilk geçiş hakkını vermek zorundalar. Yaşadığımız hayat değerli. Tüm vatandaşlarımızı kurallara uymaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Petkim Ortaokulu yaya geçidi alanında yapılan programda, okul öğrencileri İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından bilgilendirildi. Projede öğrencilerle birlikte broşürler dağıtılarak sürücülere bilgilendirilme yapıldı. Özellikle miniklerin proje kapsamında bilinçlendirilmesi, aileler ve vatandaşlar tarafından kentte takdir kazandı.