"Ayakları yere basan bir bütçe yaptık"

Körfez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2020 yılı bütçesinin görüşülmesi için ikinci kez toplandı. Körfez’in 2020 yılı bütçesi 188 milyon 750 bin lira olarak belirlenirken, Başkan Şener Söğüt, “Ayakları yere basan bir bütçe hazırladık” dedi

Körfez Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisi, 2020 yılı bütçesinin görüşülmesi için ikinci kez toplantı. Başkan Şener Söğüt’ün başkanlığında gerçekleştirilen ve tek gündem maddesinin yer aldığı toplantıda, 2020 yılı bütçesi 188 milyon 750 bin lira olarak belirlendi ve oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçe ile ilgili konuşan Başkan Şener Söğüt, “Biz gelirimizi ve giderimizi ciddi anlamda bütün müdürlüklerimiz ile oturarak, tartışarak, değerlendirerek gram gram tartarak belirlemeye çalıştık. Objektif, gerçekçi ve ayakları yere basan bir bütçe hazırlamaya çalıştık.

YÜZDE 40’INI YATIRIMA AYIRDIK

Bütçe gerçekleşmesi en üst seviyede olması beklenen tahmini bir çalışmadır. Bütçenin yüzde 40’ını yatırıma ayırdık. Göreve gelirken vaat ettiğimiz projelerimiz vardı. Bunların bir kısmı önümüzdeki yıl başlayacak ve devam edecek. Hepsini biz 2020’de bitirmeyeceğiz, başlamış olacağız. Bu da 33 milyon liralık bir rakam” dedi. Spora ciddi bir yatırım olduğunu belirten Başkan Şener Söğüt, “Gençlerimizi sporla buluşturmak adına elimizden geldiği kadar destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

BİZLER İÇİN ÖZEL BİR KONU

İleri derecede engelli çocukların eğitimleri için Yeniyalı’daki okulda tadilat çalışmasının başladığını belirten Başkan Şener Söğüt, “Burada ileri derece engelli çocuklar eğitim görecek. İhalesini gerçekleştirdik. 600 bin liraya yakın bir ihale bedeli ortaya çıktı. Bu bizim özel ilgilenmemiz gereken bir konu. Bundan da kaçmayız. Ekstra bir harcama yapmamız gerekiyorsa yedek ödeneğimizden karşılarız.

ASFALT ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Köylerle vatandaşlarımızı buluşturmak için; İlimtepe yolu bizler için önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüştük ve bu dönem içerisinde yapılacak. Yarımca-İlimtepe yolunda Büyükşehir Belediyemiz çalışmalara başladı. Bu bizler için önemliydi. Sıkıntılı bir yoldu. Şu an asfalt çalışması başladı. 1 ay içerisinde sonlanacak. Tahir Büyükakın Başkanımıza buradan bir kez daha bu konuda teşekkür ediyorum” dedi.

BU AY İÇERİSİNDE BİTECEK

Sarnıç Han ile ilgili gelen soruya da cevap veren Başkan Şener Söğüt, “Sarnıç Han tamamlandı, çok az bir işi kaldı. Bu ay içerisinde bitmiş oluyor. İlimtepe Kültür Merkezi’nde de sona yaklaştı. Hereke Kalesi’nin peyzajı 2020 yılı içerisinde yapılacak. Ve daha birçok projelerimiz 2020’de temellerini atmış olacağız. Bütçemizin ilçemize, hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

KONUK DEFTERİ