Budanan Dallar Tekrar Doğaya Kazandırılıyor

Budanan Dallar Tekrar Doğaya Kazandırılıyor

Körfez’de mevsimlik olarak gerçekleştirilen ağaç budama işlemleri sonrası görüntü kirliliğine sebebiyet veren dallar, doğaya tekrar kazandırılıyor. Son 1 ayda 170 ton budanan dal öğütüldü, 75 ton gübre elde edildi.

Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde mevsimlik ağaç budama işlemlerini gerçekleştiriyor. İlçe genelindeki parklar dışında kamusal alanda yer alan ve yol kenarlarında bulunan ağaçları budayan ekipler, budanan dalları da tekrar doğaya kazandırıyor. Bu kapsamda yeni bir uygulamayı hayata geçiren Körfez Belediyesi, budanan ağaç dallarını öğütme makinesine alıyor ve 10 santimlik küçük kıymıklar haline getiriyor.

TEKRAR DOĞAYA KAZANDIRILIYOR

Kıymıklar haline getirilen budanmış dallar, 5-6 ay içerisinde toprak içerisinde çürüyor ve doğal gübreye dönüşüyor. Hem budanan dallar değerlendiriliyor hem de tekrar doğaya kazandırıyor. Ayrıca ağaç dalları çöp olarak değerlendirmediği için çöp deposu alanında da fazlalık oluşturmuyor.

TOPRAĞA KARIŞTIRIYORUZ

Park ve Bahçeler Müdürü Şahin Yılmaz, “Öğütme makinesi ile budanan dallardan elde ettiğimiz kompostu ekiplerimiz, çim, çiçek, fidan ve ağaç dikiminde kullandıkları toprağa karıştırıyor. Yani, sürdürülebilir çevre anlayışı çerçevesinde hem doğal gübre kullanmış oluyor, hem de su kaynaklarını ekonomik kullanmış oluyoruz” diye konuştu.

170 TON DAL ÖĞÜTÜLDÜ

Körfez Belediyesi tarafından son 1 ay içerisinde yapılan çalışmalarda; budanan 170 tonluk dal, şantiye alanına kurulan öğütme makinesi ile öğütüldü. Öğütülen dallardan da toplamda 75 ton kullanıma hazır doğal gübre elde edildi.

KONUK DEFTERİ