Körfezliler ´Şiddete Hayır´ Demek İçin Yürüdü

Körfezliler ‘Şiddete Hayır’ Demek İçin Yürüdü

Körfez Belediyesi tarafından her hafta cumartesi günü gerçekleştirilen sağlıklı yaşam yürüyüşü, bu hafta kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirildi. Kadınlar da dövizlerle ‘şiddete hayır’ dedi.

Körfez Belediyesi tarafından her hafta sonu gerçekleştirilen sağlıklı yaşam yürüyüşü, bu hafta; Körfez Kaymakamlığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Teknik Kurulu ile birlikte 'Kadına Şiddete Hayır' demek için gerçekleştirildi. Tütünçiftlik sahilinde gerçekleştirilen yürüyüşe; Başkan Şener Söğüt ve eşi Hatice Söğüt, Kaymakamlık Birim Müdürleri ve STK temsilcileri de katıldı. Kadınlar da yürüyüş boyunca ellerindeki dövizlerle ‘şiddete hayır’ dedi.

İNSANLIĞA İHANETTİR

Tütünçiftlik Sosyal Tesisleri önünde toplanan kalabalık, ısınma hareketleri sonrasında yürüyüşe başladı. Yürüyüş öncesinde de kurulan stantta renkli boyalar ile ‘şiddete hayır’ pankartına el basıldı. Stant önünde konuşan Bakan Şener Söğüt, kadına şiddetin asla kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kadın şiddet, insanlığa da bir ihanettir. Toplumumuzun mimarı kadınlarımızdır. Biz onların her zaman yanındayız” dedi.

KADINLAR DÖVİZLERLE YÜRÜDÜ

Derince 60 Evler sahiline kadar yürüyen kalabalık, daha sonra tekrar Tütünçiftlik sahiline geri döndü. Yürüyüş sonrasında da katılımcılarla sohbet eden ve ikram edilen çorbadan içen Başkan Şener Söğüt, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ kapsamında farkındalık oluşturmak istedik. Katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi. Vatandaşlar da Başkan Şener Söğüt’e teşekkür etti.

KONUK DEFTERİ