Atık Merkezi´nde Hayat Bilgisi Dersi

Atık Merkezi’nde Hayat Bilgisi Dersi

Körfez Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren atık getirme merkezinde minik misafirleri ağırlayarak ‘çevre bilinci’ oluşturmayı sürdürüyor.

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce, okullar başta olmak üzere ilçenin her noktasında çevreye yönelik eğitimler verilmeye devam ederken, düzenlenen eğitimlerde, doğaya bırakılan çöplerin çevreye verdiği zarar, çevre kirliliğine karşı alınacak önlemler ve geri dönüşümün faydalarından bahsediliyor.

DERSİ GÖREREK İŞLEDİLER

Okullarda verilen eğitimler dışında, okullar da Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceliyor. Atık Getirme Merkezi’nin son ziyaretçileri Yeniyalı Fahri Korutürk İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri oldu. Hayat Bilgisi Dersi’nde çalışmaları yerinde inceleyen miniklere, yapılan çalışmalar aktarıldı.

MERAK ETTİKLERİNİS SORDULAR

Körfez Belediyesi Çevre Teknikeri Ufuk Salih Kaya minikleri bilgilendirirken, atık pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanmadığı takdirde yaratacağı olumsuzlukları aktardı. Çocuklar da anlatım sonrasında merak ettiklerini sordu, oldukça renkli görüntüler de oluştu.

KONUK DEFTERİ