Körfez´de Dilencilere Geçit Yok

Körfez’de Dilencilere Geçit Yok

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında dilencilere geçit vermiyor.

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cami önlerinde vatandaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli’nin farklı ilçelerinden ve farklı illerden günü birlik olarak gelen dilencilere yönelik zabıta ekipleri tarafından yasal işlem uygulandı.

CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

Cami önlerinde vatandaşların duygularını istismar ederek dilendiği belirlenen kişiler hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesi gereğince yasal işlem başlatılarak cezai işlem uygulanıyor. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları dilencilik yapan şahıslara yardım etmemeleri için uyarırken, dilenciler konusunda 7 gün 24 saat 500 00 50 Çağrı Merkezi’ni arayarak şikâyetlerini iletebileceklerini ifade etti.