Haber

Körfez´in Müjdeleri Cumhurbaşkanı´ndan

Orjinal Resim

Körfez’in Müjdeleri Cumhurbaşkanı’ndan

Körfez’in mevcut projeler ile adeta ayağa kalktığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni projelerin de müjdesini verdi; “Körfez 2023’e çok daha güzel girecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hereke’de Milli Saraylar Hereke İpek Dokuma Halı Fabrikası ziyareti öncesinde Sümer Camii önündeki meydanda vatandaşlara seslendi. “Körfez ilçemizin, gerekse Hereke’nin tüm hanelerindeki kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Nasıl oldu da bugün buradayız? Malum bugün hakikaten Türkiye kendi otomobilini hamd olsun dünyaya takdim etti.

SÖZ VERDİM, GELDİM

108 metrelik Hereke Halısının teslimi sonrası onu dokuna Herekeli Hanım kardeşlerimi Külliye’de misafir ettim. Kendilerine teşekkür ettim ve ziyaret edeceğimi belirttim. Bugün de onları ziyaret etmek için buradayız. O halı sıradan bir halı değil;  Herekeli hanım kardeşlerimin gözlerinin nuru var orada. Tabi birileri konuşur. Türkiye’nin sevincine ortak olamazlar. Elbette bunların ne düşündüğüne; ne dediğine bakmıyoruz. Sizlerin kanaati sizlerin düşüncesi önemlidir.

İLK GÜNKÜ AŞKLA ÇALIŞACAĞIZ

İlk günkü aşkla sizler için çalışmaya devam edeceğiz. Yıkmanın, engellemenin değil, ülkemize yeni eserler kazandırmanın gayretindeyiz. Muhalefetin kısır gündeminin peşine asla takılmayacağız. Çünkü bizim bunlarla boşa harcayacak, tek bir saniyemiz bile yok. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşımaya kararlıyız. Türkiye'yi hedefleriyle buluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

KÖRFEZ’İN GURUR KAYNAĞI OLDU

1400 yıllık Hereke Kalesi’nin yeniden ayağa kaldırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “1400 yıllık bu eser Hereke ile birlikte tüm Körfez’in gurur kaynağı oldu. 22 bin metrekarelik alana Kocaeli Üniversitemizin ek hizmet binasını inşa ettik. 17 yılda ilçemize; 8 adet kültür merkezi ve yarı olimpik bir spor salonu inşa ettik. Hereke’deki kültür merkezimize ilçe evladımız olan ve elim bir kazada kaybettiğimiz Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun hocamızın adını vererek gösterdiğiniz kadir şinaslık için teşekkür ediyorum” dedi.

FATİH’E KAPALI SPOR SALONU

Yapılacak projeleri de müjdeler halinde tek tek açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Körfez Kılavuz Gençlik Merkezi ile gençlerimizi destekleyeceğiz.

Ağadere, Sipahiler ve Sevindikli göletlerine mesire alanı yapacağız. Çamlıtepe ve Fatih Mahallelerimize spor kompleksleri, Fatih Mahallesi’ne kapalı spor salonu kazandıracağız. Körfez Merkez Kütüphanesi ile gençlerimizi dijital kütüphane ile buluşturacağız.

BARBAROS MAHALLESİ VE KABAKOZ

Barbaros Mahallesi ve Kabakoz bölgesiyle ilgili de müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Riskli alan ilan edilen Barbaros Mahallesi’nde 800 konutluk kentsel dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz. 100 bin sosyal konutun 1.500 adeti Körfez İlimtepe bölgesinde yapılacak. Büyükşehir ve İlçe belediyemiz el ele verecek, TOKİ ile işi bitireceğiz. Ayrıca buraya 300 dönümlük İlimtepe Millet Bahçesi’ni de kazandıracağız.

İLİMTEPE’YE 1.500 TOKİ

Sağlıkta 1’i Hereke’de olmak üzere 5 tesis inşa ettik. Kuzey Marmara Otoyolu buranın kuzeyinden geçiyor. Sevindikli ve Körfez olmak üzere 2 çıkış noktası verdik. Böylece ilçemizin değeri hem ekonomik hem de sosyal olarak yükselecek, ilçeye girecek katma değer artacaktır. Yaptığımız yatırımlarla Hereke Balıkçı Barınağı’nı genişlettik, sahili baştan aşağıya yeniledik. Şimdi 30 dönümlük merkez sahili yeniden ele alarak düzenleyeceğiz.

2023’E YENİ BİR ÇEHRE İLE GİRECEK

İlçemizin alt yapısı çok eski. Büyükşehir Belediyemiz 400 milyon liralık bir yatırımla ilçemizin altyapı sistemini tamamen yenilemeye başladı. Bittiğinde altyapı problemi olmayan bir ilçe olacak. Yapılacak bu yatırımlarla birlikte 2023 Türkiyesi’ne Körfez yeni bir çehre ile girecek” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı daha sonra Halı Dokuma Fabrikası’nı ziyaret etti, işçilerle sohbet etti.

 

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler