Haber

Körfez´i En Güzel Onlar Fotoğrafladı

Orjinal Resim

Körfez’i En Güzel Onlar Fotoğrafladı

Körfez Belediyesi kentin tanıtımına katkı sağlamak ve görsel arşiv oluşturmak adına düzenlediği 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda derece alan eserler belirlendi. 566 fotoğrafın katıldığı yarışmada birinciliği Murat İbranoğlu kazandı.

Körfez’in eşsiz değerlerini fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştirmek ve şehrin tanıtımına katkı sağlamak için Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen ödüllü fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Kocaeli Bağımsız Fotoğrafçılar Topluluğu iş birliğinde ilki düzenlenen fotoğraf yarışmasına profesyonel ve amatör toplam 566 eser ile katılım sağlandı.

566 ESER DEĞERLENDİRİLDİ

Tek kategoride düzenlenen yarışmaya gönderilecek fotoğraflar için 2017 yılından önce olmaması ve Körfez sınırları içerisinde çekilmiş olması şartı arandı. Mayıs ayında tamamlanması planlanan ama pandemi süreci dolayısıyla 1 Ekim’e kadar uzatılan yarışmada sürenin dolması ile birlikte jüri üyeleri bir araya geldi ve fotoğrafları tek tek değerlendirdi.

FOTOĞRAFLAR TEK TEK BELİRLENDİ

Fotoğrafların tek tek değerlendirildiği jüride; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcısı Osman Yurt, KBFT Yönetim Kurulu Başkanı ve fotoğraf sanatçısı Kemal Kaya, KOÜ GSF Fotoğraf Bölümü Öğretim E. Ali Fuat Altın, Fotoğraf Sanatçısı Sadık Saka, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Elemanı Oylum Tunçelli ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Gülal yer aldı.

JÜRİ ÇOK ZORLANDI

Yarışmaya katılan fotoğraflar, Körfez Belediyesi tarafından oluşturulan http://www.korfez.bel.tr/ adresinden online olarak yüklendi ve özel sistem sayesinde bilgi kaybı yaşanmadı. Jüri üyeleri tarafından katılımcı isimlerinin saklı tutularak yapıldığı değerlendirme, 4 ayrı tur halinde yapıldı ve en son finale kalan fotoğraflar arasından ilk 3, mansiyon ve jüri özel ödülü belirlendi.

DERECEYE GİRENLER BELİRLENDİ

Değerlendirme sonucunca birinciliği Körfez Sahili ve Kar isimli fotoğrafı ile Murat İbranoğlu kazanırken, ikinciliği Hasan Zer, üçüncülüğü ise Merve Özer kazandı. Mansiyon ödülü Sare Kural’ın olurken, Jüri Özel Ödülünün sahibi ise Adnan Teymur oldu. Ayrıca yarışmada 45 fotoğraf için de sergileme ödülü verildi. Dereceye giren tüm eserler; Körfez Belediyesi’nin sosyal medya hesapları ve web sitesi üzerinden de açıklandı.

BAŞKAN SÖĞÜT’TEN TEŞEKKÜR

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Körfez’in eşsiz değerlerini fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştirmek ve şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz yarışmaya katılan tüm fotoğraf tutkunlarına teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel fotoğraflar ile güzel bir kent arşivi oluşturduk” dedi.

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler