Başkan Söğüt´ten 16 Ocak Mesajı

Başkan Söğüt’ten 16 Ocak Mesajı

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 16 Ocak Basın Onur Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt 16 Ocak Basın Onur Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Söğüt mesajında, “16 Ocak 1923 tarihinde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Edebiyatının ileri gelen gazeteci, yazar ve aydınları ile İzmit’te Kasr-ı Hümayun’da yaklaşık 6 saat süren bir toplantı gerçekleştirmiştir. Basın tarihimizde önemli bir yere sahip olan bu toplantıda Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i kurma fikrini ilk kez burada dile getirdi. Cumhuriyetimizle ilgili temel düşüncelerini basın ile paylaşıldığı bu toplantıda Atatürk Cumhuriyetin kurulmasında Türk basınına önemli görevler ve sorumluluklar yüklemiştir.

KOCAELİ BASINININ ‘ONUR’ GÜNÜ

İzmit’te ki bu tarihi toplantıdan dokuz ay sonra ise Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiştir. Atatürk’ün, ilk ve tek basın toplantısı olma özelliği taşıyan ve kurulacak olan Cumhuriyetimizin basınla paylaşıldığı bu toplantının İzmit’te gerçekleşmesinin, böyle önemli ve anlamlı bir güne ev sahipliği yapmanın onurunu yaşamaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle ahlaklı, tarafsız ve objektif bir şekilde zor şartlar altında görevlerini yerine getiren, İlimizde de bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yürüten tüm basın mensuplarının 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” ifadelerine yer verdi.