Haber

Körfez´de Stratejik Plan Hazırlıkları Başladı

Orjinal Resim

Körfez’de Stratejik Plan Hazırlıkları Başladı

Körfez Belediyesi’nde Stratejik Planlama Çalışma Grubu, 2020-2024 Stratejik Planı hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Eğitim toplantısında katılan Başkan Şener Söğüt, “Türkiye'ye örnek olabilecek ve uygulamada da hayat bulacak bir plan hazırlayacağız" dedi.

Körfez Belediyesi’ndeki 20 Müdürlük ve 35 İhtisas komisyonundan oluşan toplamda 57 üyenin oluşturduğu Stratejik Planlama Çalışma Grubu, Körfez Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Planı hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Belediye Meclis Salonu’nda Etüt Proje Müdürlüğü koordinasyonunda çalışma grubu üyelerine eğitim verildi, bilgilendirme sunumunda bulunuldu.  

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR PLAN

Toplantıya; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Başkan yardımcıları, birim müdürleri ve ihtisas komisyonlarında görev yapacak olan çalışma grubu üyeleri katıldı. Eğitime ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Şube Müdürü Burak Otyam da katıldı, bilgilendirmelerde bulundu. Eğitimin açılışında konuşan Başkan Şener Söğüt, “Türkiye'ye örnek olabilecek ve uygulamada da hayat bulacak bir plan hazırlayacağız" dedi.

“BAŞARILI BİR DÖNEM GEÇİRECEĞİZ”

Başkan Söğüt, “Hep birlikte el ele vererek çalışma stratejimizi planlayacağız.  Çalışma dönemimizin ilk yılında stratejik planın hazırlanması, dönem içindeki performansımızı da ortaya koyacaktır. Bu olayı ne kadar önemsersek, ne kadar çok sahip çıkarsak, her müdürlük kendi faaliyet alanıyla ilgili beş yıllık hedeflerini ve amaçlarını düzgün bir şekilde oraya koyarsa, ben inanıyorum ki başarılı bir dönem geçirmiş oluruz.

YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEĞİZ

Belirli bir kurumsallığa sahip bir belediyeyiz. Vatandaşımızın her müdürlükten olan beklentisini biliyoruz. Buna göre çalışmalarımızı ve stratejik planımızı hazırlayacağız. Tabi bunun dış paydaşlar ayağı da var. Stratejik plan çalışmalarının içerisinde, gerek dış paydaşlarımızla, gerek iç paydaşlarımızla tüm yönetim süreçlerimizi, tüm amaçlarımızı ve hedeflerimizi paylaşarak, yol haritamızı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

FAYDALI BİR YOLCULUK

Başkan Şener Söğüt’ün ardından Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Şube Müdürü Burak Otyam tarafından bilgilendirmelerde bulunuldu. Otyam, “Stratejik plan hazırlanmasının zorunluluğu bir kenara, stratejik plan kurum açısından son derece faydalı bir yolculuk, iyi bir yönetim aracı ve anahtarıdır. Bu bağlamda, stratejik planlama alt çalışma ekibinin bu yolculukta özverili çalışmalarının büyük önem taşıdığı aşikârdır’’ değerlendirmesinde bulundu.

57 ÜYELİK ÇALIŞMA EKİBİ

Eğitimde, ‘Neredeyiz, nereye ulaşmak istiyoruz, gitmek istediğimiz yere nasıl ulaşır ve başarımızı nasıl takip eder ve değerlendiririz’ ana başlıkları altında yer alan stratejik plan analiz çalışmaları, kavramları ve ilişkileri anlatıldı. Stratejik Planlama Çalışma Ekibi 20 Müdürlük 57 üyeden oluşmakta.

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler