Haber

Körfez´in Sokaklarında ´Mamamatik´ Uygulaması

Orjinal Resim

Körfez’in Sokaklarında ‘Mamamatik’ Uygulaması
Sokak canlarının her zaman yanında olan Körfez Belediyesi, ilçe geneline mamamatikler koymaya başladı. Böylelikle vatandaşlar da sokak hayvanlarını kolaylıkla besleyebilecek.

Sokak canlarının her zaman yanında olan Körfez Belediyesi, ilçe geneline mamamatikler koymaya başladı. Mamamatiklerin ilki Körfez sahiline koyuldu. Koyulan mamamatik ile birlikte vatandaşlar da sokak hayvanlarını kolaylıkla besleyebilecek. İlk etapta kentin işlek noktalarına koyulacak olan mamamatikler, 1 Türk Lirası karşılığında 1 hayvanı besleyecek kadar mama verecek.

HER GÜN YENİ BİR ADIM
Tütünçiftlik sahiline koyulan mamamatiği ilk kullanan ise Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt oldu. Mamamatik yanındaki 2 kedi için Mamamatiğe 2 TL atan Başkan Söğüt, onların beslenmesine olanak sağladı. Başkan Söğüt, uygulamanın ilçe genelinde farklı noktalarda da hayata geçirileceğini belirterek, “Sokak hayvanlarımıza yönelik her gün yeni bir adım atıyoruz.

SAYILARI ARTACAK
Onların sağlık ve bakımları için rehabilitasyon merkezimizi hayata geçirdik. İlçe genelinde mama noktaları oluşturarak yaz-kış beslenmeleri için gerekli olan mama desteğini sunduk. Son olarak hayata geçirdiğimiz Mamamatik projesini hayata geçirdik. Mamamatik’e 1 Türk Lirası atarak sokak hayvanlarımızı besleyebiliyoruz. Mamamatiğin sayısını ilerleyen günlerde çoğaltmayı planlıyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler