Haber

Başkan Söğüt, "Millet Bize Yetkiyi Çalışmamız İçin Verdi"

Orjinal Resim

Başkan Söğüt, “Millet Bize Yetkiyi Çalışmamız İçin Verdi”
Yeterli sayı oluşmadığı için ertelenen ve bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında konuşan Başkan Şener Söğüt, “Millet bize görev yapmamız için yetki verdi, meclisi manipüle için değil” dedi. MHP Grup Başkanvekili Ertan Peker ise, “Cumhur ittifakında çatlak yoktur, olamazda” dedi.

Körfez Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı, belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve yoklama sonrasında konuşan Başkan Şener Söğüt, “Dün yapmamız gereken meclis toplantımızı yeter sayımız olmadığı için yapamadık. Cumhur ittifakı gurubundan bir takım mazeretli arkadaşlarımız toplantıya gelememişti. Her mecliste olağan bir durumdu. Ben CHP ve İYİ Partili arkadaşlarımızın neden gelmediğini az çok tahmin edebiliyorum.

MİLLET GÖREV YAPMAMIZ İÇİN YETKİ VERDİ
Hiçbir zaman millet bizi belediyenin özellikle iş ve işlemlerini yürütmek, çalışmalarını yönlendirmek anlamında görev vermişti. Gönül isterdi ki sizlerin dünkü meclis toplantısında gündem maddelerini kamuoyu önünde tartışalım. Ama maalesef olmadı. İster istemez bugüne aldık. Seviyeli bir şekilde gündem maddelerimizi görüşür kararlarımızı alır birlik ve beraberlik içerisinde sonlandırırız.

TAKDİRİ KAMUOYU VERECEKTİR
Belediyeye geldiğinizi söylediniz ama meclise giriş öncesi imza atmadınız, içeri girmediniz. Her ay meclis toplantısı yapıyoruz ve 3-5 dakika geç başlanabilir. İmza atacaksınız ki çoğunluk oluşacak bizler de meclisi açacağız. Ama siz dün bilerek meclise gelmeme hakkınızı kullandınız. Takdiri de kamuoyunun olacaktır.

ÇATLAK YOKTUR, OLAMAZ
Ertan Peker, “Dün meclis toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadığından yapılamadı, bugün yapıldı. Halkın bize verdiği yetkiye binaen meclis başkanımızın yanında olacağımızı MHP grubu olarak her mecliste belirtmiştik. Fakat dünkü gerçekleşmeyen meclis toplantısında iki siyasi partinin bunu meclisten sonra şova dönüştürerek gazetelere verdiği haberler bizi üzmüştür. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızın yaptığı ittifak kesinlikle çatlak yoktur olamazda” dedi.

NİYET OKUMAYI BIRAKSINLAR
Her ne kadar dün muhalefet meclis üyesi ve mazeretli arkadaşlarımız katılmadığı için ertelenmiş olsa da mazereti olan arkadaşlarımızın bu durumunu ekipte çatlak, kararlara karşı gibi söylemlerle aktarmak doğru olmamıştır. Muhalefet meclis üyelerine niyet okumamalarını tavsiye ederim. Birazdan madde görüşüldüğünde de göreceğiniz gibi grubumuzdaki arkadaşlarımızın destekçi olduğunu kendileri de görecektir. Bizler AK Parti grubu olarak belediye yönetiminin aldığı kararı doğru bulunuyoruz ve yanındayız” dedi.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler