Okullardan 2 Ton Atıl Pil Toplandı

Okullardan 2 Ton Atıl Pil Toplandı
Körfez’de okullarda ‘sıfır atık’ eğitimleri meyvesini de vermeyi sürdürüyor. Çevreye duyarlı minikler, 2 ton atıl pil topladı.

Körfez’de belediye tarafından okullarda verilen ‘sıfır atık’ eğitimleri meyvesini de vermeyi sürdürüyor. Körfez Belediyesi’nin koordinatörlüğünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen okullar arası atık pil toplama yarışması için de öğrenciler kısa bir süre içerisinde önemli miktarda atık pil toplamayı başardı.

ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR
İçerisinde civa, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddeler bulunan pillerin gelişi güzel atılmasının büyük tehlike yarattığını bilen minikler, 2 ton atık pil topladı. Körfez Belediyesi yetkilileri ise son olarak Hedise Evyap İlkokulu’ndaki pilleri teslim aldı, hem yetkilileri hem de öğrencilere teşekkür etti.