Haber

Başkan Söğüt, Romanyalı Öğrencileri Ağırladı

Orjinal Resim

Başkan Söğüt, Romanyalı Öğrencileri Ağırladı
Romanya’nın Copsa Mica şehrindeki Liceul Tehnologic okulunun öğrencileri, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ü ziyaret etti.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, öğrenci değişim programı kapsamında İlimtepe İlköğretim Okulu’na konuk olan Romanya Liceul Tehnologic okulunun öğrencilerini ağırladı. İstanbul gezisinin ardından Kocaeli’ye gelen ve buradaki kurumları da ziyaret eden öğrencilerle bir araya gelen Başkan Şener Söğüt, ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi.

AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR
Ziyaretin Gençlik Haftası’na denk gelmesi nedeniyle ayrı bir öenm taşıdığını belirten Başkan Söğüt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘yurtta barış; dünyada barış sözü tüm dünyada farklılıkların korunmasını öngördüğünü’ söyledi. Dünyayı her zaman ve herkes için yaşanır kılmanın tek yolunun, barış dilini konuşma olduğunu söyleyen Söğüt, barışın tesisi için Türkiye Cumhuriyeti’nin hayati önemde olduğunu vurguladı.

BİRLİKTE YAŞANIR KILACAĞIZ
Gençlerin evrensel bir değer taşıdığını belirten Başkan Söğüt, “Dünyayı her zaman ve herkes için yaşanır kılmanın tek yolu, barış dilini konuşmak” dedi. Öğrenciler de Başkan Şener Söğüt’e sıcak karşılamadan dolayı teşekkür etti. Öğrenciler adına söz alan Karina Andreea, ‘Bu güzel karşılama, Türk misafirperverliğinin önemli bir parçası ve bizim için oldukça heyecan verici. İstanbul’da başlayan yolculuğumuz itibariyle, Türklerin insan sevgisini ve misafirperverliğini açık bir şekilde gördük.

ÇOK SICAK KARŞILADINIZ
Kocaeli, ülkemizdeki Gala Romaniai şehrine benziyor; gelişmiş ve merkezi olmasının yanında, sanayi alanındaki ileri teknoloji yapılanması ile ülke ekonomisi için önemli görünüyor.  Siz ve ziyaret ettiğimiz diğer yerler, bize oldukça kabullenici ve özenli davrandınız. Bunun için çok teşekkür ederim. Ülkeme döndüğümde, bu sıcak karşılama ve kültürel keşfi heyecanla anlatacağım’ dedi” dedi.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler