Haber

Özel Çocukların En Mutlu Günü

Orjinal Resim

Özel Çocukların En Mutlu Günü
Körfez Belediyesi bünyesinde eğitim gören özel gereksinimli çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. Doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlikte ilk kez at binen çocukların mutluluğu renkli görüntüler oluşturdu.

Körfez Belediyesi, Ocak 2022’de hayata geçirilen proje ile Körfez’de ikamet eden özel gereksinimli çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek adına başlattığı ücretsiz eğitim projesini sürdürüyor. Çocuklar özel eğitmenler eşliğinde aldıkları birebir eğitim dışında, gelişimlerine katkı sunacak olan sosyal aktivitelere de katılıyor.

YÜZME EĞİTİMİ ALIYORLAR
Yüzme ve halk oyunları gibi gelişimlerine katkı sunacak eğitimler alan çocuklar, sosyal ve duyusal gelişimlerinin desteklenmesi için de at çiftliğine götürüldü. Empati ve iletişim yeteneklerine de katkı sağlayacak olan etkinliğe çocuklarla birlikte aileleri de katıldı. Doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlik, “sonbaharı tanı” programı, at besleme ve binicilik eğitimleriyle devam etti.

SOSYAL PROJE
Çocukların sosyal varlık gösterebilmesi ve özgüven süreçlerine katkı sağlaması planlanan programda olası durumlar için sağlık ekipleri alanda hazır bulundu. Havanında güzel olmasıyla çocukların doyasıya eğlendiği etkinlik, ikramların servis edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler