Haber

Cevher Dudayev Parkı´nın Temeli Atıldı

Orjinal Resim

Cevher Dudayev Parkı’nın Temeli Atıldı

Körfez Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Cevher Dudayev Parkı için temel atma töreni düzenlendi. İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılına atıfta bulunan Başkan Söğüt, “İstiklal Marşımızdaki kelime sayısı kadar parka yeni ağaç kazandıracağız” dedi.

Barbaros Mahallesi’nde 14 dönümlük alanda hayata geçirilecek yeni Cevher Dudayev Parkı’nın temeli düzenlenen törenle atıldı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt dışında törene; AK Parti Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Gözübüyük, AK Parti, MHP ve BBP İlçe Başkanları, oda ve STK başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜZEL PROJELER HAZIRLADIK

İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrasında ilk olarak Başkan Şener Söğüt kürsüye geldi. “Bugün ayrı bir mutluluğu birlikte yaşıyoruz” diyen Başkan Şener Söğüt, “Göreve geldiğimizde ‘tevazu, samimiyet ve gayretle’ çalışacağız dedik. Hiçbir günümüzü boşa geçirmedik. Halkımızın beklediği hizmetleri halkımıza kavuşturduk. Her noktasını inceleyerek çok güzel projeler hazırladık. Çok şükür tüm hayallerimizin hayat bulmasıyla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

6 AYDA TAMAMLAYACAĞIZ
“17 yıldır bu kente AK Parti belediyeciliği anlayışı ile çok güzel eserler kazandırdık” diyen Söğüt, “İlçemizin en büyük parklarından bir tanesi olarak Cevher Dudayev Parkı’nı yeniliyoruz. Burası benim de çocukluk yıllarımın geçtiği benim içinde çok değerli olan bir park. 6 ay gibi kısa bir sürede parkımızı halkımıza teslim edeceğiz. Toplam 14 bin 371 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan parkımız içerisinde futbol sahası, dinlenme alanları ve oyun grupları, basketbol sahası, yürüyüş yolları, araç otoparkı olacak. Aynı zamanda güvenlik kameralarıyla parkımızı güvenli hale getireceğiz” dedi.

YÜKÜMÜZ HAFİFLEDİ
Yapılan hizmetlere de değinen Başkan Söğüt, “Belediyemizin özellikle geçmiş dönemlerden olan 450 milyonluk borcumuzu devirlerle birlikte, vergi ve SGK borçlarımız dâhil olmak üzere ödedik. Büyükşehir Belediyemiz, milletvekillerimiz, kaymakamımız her sıkıntıda her türlü desteği sunuyorlar. Onların destekleri ile projelerimizi yapıyoruz. Borçlarımızı ödeyerek ilçemize daha güzel hizmetler sunacağız. Yükümüz hafifledi. 450 milyonun 280 milyonu faizdi. Pandemi döneminde 6 milyon lira harcama yaptık” şeklinde konuştu.

AZ İMKÂNLARLA BÜYÜK İŞLER
Söğüt’ün ardından konuşan AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Biz insana hizmet için yola çıktık. Sizlerin oylarıyla bir emaneti teslim aldık. AK Parti hepimizin partisidir. Her belediye başkanımızın her zaman yanındayız. Sizlere hizmetin en iyisini getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerin bizlere gösterdiğiniz destek çok Başkanlarımız az imkanlarla çok büyük işleri hayata geçiriyor” dedi.

ÖZELLİKLE GELMEK İSTEDİM
Katırcıoğlu’nun ardından konuşan AK Parti Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, “Temeller atacağız, kurdeleler keseceğiz. Milletimizin tüm kesimlerine hizmet edeceğiz. İnşallah hükümetimizin ortaya koyduğu çalışmalarla şehrimizi güzelleştireceğiz. Cevher Dudayev ismini görünce buraya özellikle gelmek istedim. İslam aleminin yetiştirdiği cesur kahramanlarından bir tanesidir. Bu güzel parkımızın kısa sürede tamamlanarak hizmete açılmasını temenni ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından parkın temeli atıldı.

 

 

 

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler