Haber

Himmetli Köy Camii Açıldı

Orjinal Resim

Himmetli Köy Camii Açıldı
Körfez Belediyesi tarafından Himmetli Köyü’nde yapımı gerçekleştirilen Himmetli Aslanlı Köseler Camii, düzenlenen törenle açıldı. 2.5 yıl içerisinde Körfez’de 1 milyar TL’lik yatırım yapıldığını belirten başkan Söğüt, “Aşkla çalışıyoruz. Yatırımlar sürecek” dedi.

Körfez Belediyesi tarafından Himmetli Köyü’nde yapımı tamamlanan Himmetli Aslanlı Köseler Camii, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz,  AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna,  Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Himmetli Köy Muhtarı Mustafa Acar, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

MİNAREYİ BİRLİKTE YAPACAĞIZ
Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen törende ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz konuşma yaptı. “Himmetli Köyümüze yakışan, çok güzel ve hoş bir cami inşa edilmiş” diyen Ayaz, “Törene gelmeden önce muhtarımız bir minareden bahsetti. Camimiz güzel ama eksiği minare. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler Körfez Belediyemiz ile birlikte camimize güzel bir minareyi de yapacağız” ifadelerini kullandı.

KÖTÜ DURUMDAYDI, YENİLEDİK
Başkan Şener Söğüt de konuşmasında, “Camimizin inşaatı geçen dönem başlamıştı. Geçmiş dönem başkanımız İsmail Baran başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Göreve gelince de bizler çalışma başlattık ve tamamladık. Burada 1960’larda yapılan bir cami vardı.  Kötü durumdaydı. Bugün de belediyemiz olarak hayırseverimiz ve muhtarlarımızın da katkılarıyla tamamladık ve ibadete açıldı.

2,5 YILDA 1 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
Belediye olarak halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile çalışıyoruz. Bu anlayışla ilçemize göreve geldiğimiz günden bugüne kadar sayısız eser kazandırmaya devam ediyoruz. Hedefimiz kentin yaşam kalitesini daha da yukarıya çıkarmak. 2,5 yıl içerisinde bu anlayışla ilçemizde; Büyükşehir Belediyemiz, bakanlıklar ve biz toplamda tamamlanan ve başlayan 1 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdik.

KÖYLERE 10 YENİ PARK
Bu yatırım hakikaten önemli. Ülkemizin, memleketimizin ne kadar da güçlü olduğunu gösteren bir rakam. Bu sadece Körfez’e yapılan hizmetler. Köylerimizde de önemli çalışmaları yaptık, yapmayı sürdürüyoruz. Bu yıl 10 tane köyümüzün parkını yeniliyoruz.  İhalesini gerçekleştirdik. Tarıma ciddi destek veriyoruz. Son olarak çiftçilerimize sertifikalı tohum desteği verdik. Yakıt desteği, toprak analizi gibi desteklerimiz de sürecek” dedi.

İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞIYORUZ
Başkan Şener Söğüt’ün ardından Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin konuşma gerçekleştirdi. Bilgin, “Bugün burada iki bayramı bir arada yaşıyoruz Önce cumamızı idrak ettik ve bu camimizin de resmi açılışı gerçekleştiriyoruz. Bu caminin yapında emeği geçen belediye başkanlarımıza hayırseverlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler