Körfez´de 1 Yılda 1,6 Ton Atık Pil Toplandı

Körfez’de 1 Yılda 1,6 Ton Atık Pil Toplandı
Sıfır Atık çalışmalarına devam eden Körfez Belediyesi, proje kapsamında 2021 yılında bin 600 kilogram atık pil toplayarak, çevrenin ve doğal kaynakların korunmasına katkı sağladı.

SIFIR ATIK’TA ÖNCÜ BELEDİYE
Kent genelinde ’sıfır atık’ faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Körfez Belediyesi; atık pil toplama kampanyası kapsamında, kamu binaları, okullar, camiler, muhtarlıklar, kültür merkezleri, mobil atık getirme merkezleri ve vatandaşlardan 2021 yılında bin 600 kilogram atık pil toplandı.

KATKI SAĞLIYOR
Sıfır Atık ekipleri tarafından alınan atık piller Atık Getirme Merkezi’ne getiriliyor ve buradan da lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor. Geri dönüşüm tesislerinde, değerli metaller geri kazanılıyor.  1 atık pilin 8 ton toprağı kirlettiği bilimsel olarak kanıtlanması sebebiyle, yapılan bu çevre hizmeti Körfez'e ve Ülke’ye önemli bir katkı sağlıyor.

FARUK DENLİ İNCELEDİ
Körfez Belediyesi Atık Getirme Tesisi’ne getirilen atık pilleri ve yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yardımcısı Faruk Denli, ‘Sıfır Atık’ konusunda Çevre Birimimiz başarılı hizmetlere imza atıyor. Toplanan her bir atık, çevremizi ve doğamızı korumak adına önemli.

MOBİL ATIK ÜNİTELERİ
İlçemizin işlek noktalarına koyduğumuz  ’Mobil Atık Üniteleri’ ile halkımızın bu konuda bilinçlenmesine de olanak sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın, çevre konusunda daha hassas ve dikkatli olmalarını istiyoruz” dedi.