Haber

Körfez´de ´Karadeniz´ Rüzgârı Esti

Orjinal Resim

Körfez’de ‘Karadeniz’ Rüzgârı Esti
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi’nin desteğiyle bu yıl 27’si düzenlenen Kadırga Şenliği, İlimtepe Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi’nin desteğiyle, Körfez Karadenizliler Derneği, Kocaeli Trabzonlular Derneği, Kocaeli Rizeliler Derneği, Körfez Trabzonlular Derneği, Körfez Trabzon Köprübaşı Arpalı Köyü Derneği ve Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde 27’ncisi düzenlenen Kadırga Şenlikleri, Körfez İlimtepe Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenlikte horonlar tepildi, türküler söylendi.

GENİŞ KATILIM VARDI
Tüm gün devam eden ve Karadenizli sanatçılar Zeynep Başkan, Zeynep Birinci, Yılmaz Kasapoğlu, Gökhancan Boşnakoğlu, Serkan Sevdakar ve İbrahim Deniz’in sahne aldığı etkinliklere; AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, STK temsilcileri, muhtarlar, siyasiler ve çok sayıda Karadenizli katıldı.

KEMENÇE HEDİYE EDİLİDİ
Protokol üyelerine günün hatırası olarak ‘kemençe’ hediye edilirken, ilk selamlama konuşmasını Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt yaptı. Başkan Söğüt, “Anadolu’nun farklı illerinden gelip Kocaeli’ne yerleşen vatandaşlarımız, böyle güzel etkinliklerle kültürlerini yaşatırken, ayrı da bir renk katıyorlar.  Buna en güzel örneklerden birisi de Karadenizli vatandaşlarımız” dedi. Başkan Söğüt’ün ardından Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar da kısa bir konuşma yaptı.

RENK KATIYORSUNUZ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Güzel ülkemizin her bir ilinden gelen hemşerilerimiz kendi kültürel güzelliklerini yaşatıyorlar. Bu birlik ve ve beraberliğimiz devam etsin. Hepinize güzel bir gün diliyorum” dedi.

HORONA DOYDULAR
Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın da kısa bir konuşma yaptığı program, Zeynep Başkan, Zeynep Birinci, Yılmaz Kasapoğlu, Gökhancan Boşnakoğlu, Serkan Sevdakar ve İbrahim Deniz’in sahne performansları ile devam etti. Karadeniz müziğinin sevilen eserlerinin seslendirildiği şenlikte bol bol horon tepildi, türküler hep bir ağızdan söylendi.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler