Haber

Körfez´de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Orjinal Resim

Körfez´de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü dolayısıyla Körfez Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.  Şehitler için dualar edilirken, protokol üyeleri tarafından mezarlarına karanfil bırakıldı.

Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakârlıklarla kazandığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Körfez Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Programa; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Efe İsmail Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Tırpan, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Eraslan, İlçe Müftüsü Muhammed Aydın, şehit aileleri, gaziler, Askeri Erkân, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

DUALAR EDİLDİ, SAYGI ATIŞI YAPILDI
Çanakkale Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Atış sonrasında protokol üyeleri anıta çelenk sundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma; Hava Muhabere Astsubay Kıdemli Üstçavuş Yavuz Çelik tarafından yapılırken, şiirlerin okunmasının ardından protokol üyeleri şehit mezarlıklarını ziyaret etti, karanfil bıraktı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında şehitlerimiz için dualar edildi.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ÖZEL PROGRAMLA ANILDI
Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümü dolayısıyla Körfez Asri Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninin ardından, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi tarafından da anma programı gerçekleştirildi. Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma ise okul müdürü Veysel Okutan tarafından gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası kompozisyon, şiir, resim yarışmalarında derece giren öğrencilere plaketleri, Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Gökhan Güllüoğlu tarafından takdim edildi.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler