Bitkisel Atıklardan Mantar Üretiliyor
Körfez Belediyesi, park ve bahçelerden toplanan bitkisel atıklar ve pazarlardan toplanan sebze-mevye atıkları ile ürettiği kompostlar ile kurulan tesiste mantar üretimine başladı.
Körfez Belediyesi, park ve bahçelerden toplanan bitkisel atıklar ve pazarlardan toplanan sebze-mevye atıkları ile ürettiği kompostlar ile kurulan tesiste mantar üretimine başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan üretim tesisinde yıllık 2,5 ile 3 ton arasında hasat bekleniyor. Başkan Söğüt, elde edilen mantarların da ilçedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtti.
DOĞADAN ALDIĞIMIZI DOĞAYA VERİYORUZ
İlimtepe yolu üzerinde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait alan içerisinde oluşturulan mantar üretim tesisinde bu yıl istiridye mantarı üretimi gerçekleştireceklerini belirten Başkan Söğüt, “Geçtiğimiz yıl bu çalışmanın tohumlarını atmıştık. İlçe genelindeki dal ve otlar ile pazarlardan topladığımız bitkisel atıklardan kompost elde ediyorduk.
3 TON MANTAR HASADI
Bu kompostu kullanarak mantar üretim tesisinin altlığını oluşturduk. Denemeler iyi sonuç verince de bu yıl istiridye mantarı üretimine başladık. Kompostları kullanarak elde ettiğimiz 10 tonluk mantar yetiştirme kitinden yaklaşık 2,5 - 3 ton hasat bekliyoruz. İstiridye mantarı dışında bu yıl kültür mantarı için de denemelerimiz oldu. Eğer ondan da başarı elde edersek, onun da üretimini gerçekleştireceğiz” dedi.
YILDA 800 TON KOMPOST ÜRETİMİ
Körfez Belediyesi olarak ‘Sıfır Atık’ konusunda önemli adımlar attıklarını da belirten Başkan Söğüt, “Çevre dostu çalışmalarımız var. Mantar üretiminde kullandığımız kompostu ayrıca çevre düzenlemelerinde kullanıyor, çiftçilerimize de veriyoruz. Doğadan aldığımızı yine doğaya veriyoruz. Yılda yaklaşık 800 ton kompost elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.