Haber

50. Altın Kiraz Festivali Coşkuyla Başladı

Orjinal Resim

50. Altın Kiraz Festivali Coşkuyla Başladı
Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Altın Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi ve konser, izleyenleri büyüledi. Coşku, görülmeye değerdi.

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Altın Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık, mehteran eşliğinde Tütünçiftlik Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte Körfez Belediyesi sporcuları tarafından dev Türk bayrağı açılırken, Kazakistan’dan gelen dombra ekibi, yerel kıyafetleri ile Yerel Kültür Platformu üyeleri ve çok sayıda kalabalık vardı. Yürüyüş sırasında vatandaşlara da kiraz dağıtıldı.

GENİŞ KATILIM VARDI
Yürüyüşe Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt dışında; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, kamu kurum müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Okudan, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu ve siyasi parti temsilcileri, STK ve oda temsilcileri, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk, Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

COŞKUYLA BAŞLADI
Yürüyüş sonrasında ilk olarak Mehteran Takımı gösteri gerçekleştirdi. Mehteran’ın ardından sahneyi Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi aldı. Halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni toplarken, gösteri sonrasında açılış konuşmasını Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt gerçekleştirdi. Başkan Söğüt, “Bu yıl Kiraz Festivali’nin 50.’sin düzenlemenin haklı gururunu mutluluğunu yaşıyoruz. Hep birlikte nice 60’ları göreceğimize de inancım tam” ifadelerini kullandı.

KİRAZ AZALSA DA, TUTKUMUZ AZALMIYOR
Başkan Söğüt, “Dilekolay yarım asırdır devam eden bir festival. Her ne kadar bugün üretimi azalsa da, bizler teşvik noktasında elimizden geleni yapıyoruz.  1950’li yıllardan sonra ilçemizde büyük sanayi atılımlarıyla birlikte kiraz bahçeleri yerlerini sanayi kuruluşlarına ve yerleşim birimlerine bıraktı. Kiraz ve üzüm bağlarımız azalıyor ama sevgimiz, sevdamız, tutkumuz azalmıyor, artarak devam ediyor” dedi.

KENTİMİZ İÇİN ÖNEMLİ DEĞER
Kiraz’ın kaybolmaması ve üretime teşvik için her yıl vatandaşlarımıza ücretsiz olarak kiraz fidanı desteği sunuyoruz. Bunun dışında kendi bağımızı bile oluşturuyoruz. Kentimiz için önemli bir değer olan kirazı, her yıl da festival etkinlikleri ile kutluyoruz. İşte bugün 50.’si için bir aradayız. Festival aslında bugün değil, 1 hafta önce başladı. 2 gün boyunca 400’e yakın sporcumuz Kiraz Koşusu’nda yarıştı. Çok güzel bir etkinlik oldu.

KÜLTÜR VE SANAT DOLU FESTİVAL
Bugünde hep birlikte buraya yürüyerek geldik. Kiraz Çiçeği Koromuzun konseri de olacak. Yarın da önce yerel sanatçılarımızın konseri olacak ardından milli maç heyecanını yaşayacağız. Pazar günü festivalin eğlenceli kısmı da var. Tatildeyiz, çocuklarımızın eğleneceği çocuk şenlikleriyle festivalimize devam edeceğiz. Kültür sanat dedik; Pazartesi günü de sanat ile buluşturacağız. Kısa Film Festivali’ni de Kiraz festivali kapsamına almış olduk ve galasını pazartesi günü Hereke Kalesi’nde yapacağız.

KÖRFEZ AYNI ZAMANDA TARIM ŞEHRİ
Tabi artık Körfez sanayi kenti, liman kenti konumunda. Ama Çok güzel kırsal kesimleri de var. 309 bin dönümlük Körfezimizin tarım faaliyetlerini gerçekleştirdiğimiz alanlarımız. Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte her zaman tarım ve çiftçimizin yanında olduk. Kirazın kaybolmaması için kiraz fidanları dağıttık. Her bahçemizde Kiraz fidanımız var. Bizim bölgemizde yöremize ait birçok kiraz türleri var. Aroması ile rengi ile çok farklı yeri var. Körfez’in sadece sanayi şehri, liman şehri olarak anılmasınıistemiyoruz. Tarım şehri de burası. Desteğimiz devam edecek” dedi.

KAZAKİSTAN’DA MİSAFİRLER GELDİ
Başkan Şener Söğüt’ün konuşmasının ardından Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar da kısa bir konuşma gerçekleştirdi Yarımca Kiraz’ın bölge için önemli bir değer olduğunun altını çizen Kalkar, bu festivalin de bu değer için önemli olduğunu belirtti. Kalkar, “Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Kalkar’ın konuşmasının ardından Kazakistan’da gele dombra ekibi güzel bir müzik ziyafeti sunarken, Turan Elleri Ozanlar, Yazarlar, Şairler ve Aydınlar Derneği Genel Başkanı Gökalp Şentürk de Başkan Söğüt’e yere kıyafetleri giydirdi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Hep birlikte çekilen hatıra fotoğraflarının ardından Körfez Belediyesi Kiraz Çiçeği Korosu muhteşem bir konser gerçekleştirdi Şef Selçuk Eker ve Murat Kiremitçi yönetimindeki Kiraz Çiçeği Korosu, sevilen şarkıları seslendirdi. Alanı dolduran vatandaşlar da şarkılara alkışlarıyla eşlik etti. Festival kapsamında cumartesi günü saat 19.00’da Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde yerel sanatçıların konseri gerekleştirilecek. Pazar günü çocuk şenliği ve uçurtma şenliği, pazartesi günü de Hereke Kalesi’nde 2. Kısa Film Festivali’nin galası yapılacak.

 

 

 

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler