Haber

Tarihi Hereke Kalesi´nde Kısa Film Festivali

Orjinal Resim

Tarihi Hereke Kalesi’nde Kısa Film Festivali

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Genç Kısa Film Festivali, tarihi Hereke Kalesi’nde gerçekleştirildi.

Körfez Belediyesi tarafından 50. Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Tarihi Hereke Kalesi’nde gerçekleştirilen 2. Genç Kısa Film Festivali, oldukça görkemli geçti. Bu yıl da ilçedeki okullardaki öğrencilere verilen eğitimler sonrası filmler çekildi, düzenlenen 2. Genç Kısa Film Festivali ile sahnelendi. Ünlü isimlerin yer aldığı jüri, dereceye girenleri belirlerken oldukça zorlandı.

TARİHİ KALEDE SANAT DOLU GECE
Galaya katılanlar arasında Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt dışında Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Okudan, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, CHP, AK Parti ve MHP meclis üyeleri, STK temsilcileri, oda başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışını ünlü yönetmen Avni Kütükoğlu yaptı ve projenin çıkış hikayesini aktardı.

JÜRİ YILDIZLAR GEÇİDİ
Jüri ise adeta yıldızlar geçidiydi. Jüri Başkanlığını oyuncu Volkan Severcan yaparken, jüride; Murat Serezli, Emre Başer, Çiğdem Tunç, Ferdi Akarnur, Cenk Torun, Tümay Özokur, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigali, İzmitli oyuncu Engin Benli, KOÜ İletişim Fakültesi Dekanı Nigar Pösteki ve Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan yer aldı.

GÜZEL BİR PROJE OLDU
Kütükoğlu’nun konuşması sonrasında kürsüye alkışlarla gelen Başkan Şener Söğüt, “Kültür ve sanat alanında ilçemizde birçok projeyi hayata geçirdik. 2.’sini gerçekleştirdiğimiz Genç Kısa Film Festivali ile de gençlerimizi sanatın içine çekmeyi amaçladık. Özellikle bugün görüyoruz ki; çok da güzel bir projeye imza atmışız. Tüm öğrencilerimizi gönülden, yürekten tebrik ediyorum” dedi.

SANATÇILARDAN SÖĞÜT’E TEŞEKKÜR
Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar da böyle güzel bir akşamda, güzel bir ortamda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ülkemizin birçok noktasında böyle festivaller gerçekleştiriliyor. Körfez’i farklı kılan ise yola gençlerle çıkılmış olması oldu. Her bir öğrencimizi tebrik ediyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından kısa filmler izlendi ve jüri üyeleri tek tek gecenin enlerini belirledi.

GECENİN EN İYİLERİNE PLAKET
En iyi kısa film, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu ve en iyi yönetmen ödüllerinin verildiği ünlü isimler, düzenlenen festivalin ve gençlere verilen eğitimin önemine vurgu yaparak Başkan Şener Söğüt’e teşekkür etti. Ödülleri Kaymakam Kalkar, Başkan Söğüt ve konuk sanatçılar takdim etti. Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan da ünlü yönetmen Avni Kütükoğlu’na da plaket takdim etti.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
5 ay süren eğitim süreci sonrasında öğrencilerden Şeyda Göynük, Melisa Cengiz, Melike Bilgin, Hande Narman, Namık Seferoğlu, Ahmet Demirel, Rahim Avcı, Esma Yılmaz, İrem Karakuzu, Sude Torun, Pınar Ercan, İbrahim Kaya, Hilal Işık, Ahmet Bayram, Ömer Yaban, Ahmet Ekrem Şahin, Atilla Adıyaman, Sefa Atıcı, İbrahim Tezel, Tuba Örer, Elif Yurtsuz, Merve Can, Zeynep Özdil, Ece Güzel, Mehmet Ali Sütçü, Deniz Elif Kolaç, Jülide Kaplan ve İkra Işık’a plaket takdim edildi.

“KÖRFEZ’İ SANATLA BULUŞTURDUNUZ”
Ödül töreni sonrasında sanatçılar da etkinlikten dolayı Başkan Şener Söğüt’e teşekkür etti. Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı, “Körfez’i sanatla buluşturan Başkanımıza teşekkür ediyorum” derken, İzmitli oyuncu Engin Benli, “Kocaelili olmaktan bir kez daha gurur duydum” dedi. Ömür boyu sanat ödülü verilen sanatçılardan Ferdi Akarnur, “Aldığım en güzel hediyelerden biri oldu” dedi.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler