Haber

Hereke Halı Müzesi ve Üretim Tesisi Açıldı

Orjinal Resim

Hereke Halı Müzesi ve Üretim Tesisi Açıldı

Körfez Belediyesi tarafından MARKA desteğiyle hayata geçirilen Hereke Halısı Üretim Tesisi ve Kültürel Miras Müzesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tarihi Sümerbank evlerinin restore edilmesi ile oluşturulan müze ve üretim tesisinin tanıtımına; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Cumhuriyet Başsavcısı İsa Büyük, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

GENİŞ KATILIM VARDI

Toplantıda ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, İlçe Emniyet Müdürü İlker Yandı, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri ile belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı. Açılışta ilk olarak konuşan MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, “Böyle güzel bir projenin ortağı olmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

HEREKE’NİN RUHUNA DOKUNDUK

Başkan Şener Söğüt de konuşmasında Hereke Halısı’nın bir marka olduğuna vurgu yaparak, “Gerçekten böylesine güzel bir projeyi ilçemize kazandırmanın mutluluğu içindeyim. Bugüne Hereke bölgesinde Hereke Kalesi, Hereke Sahili, üniversite binası, Özbek Sokak düzenlemesi gibi birçok proje hayata geçirdik ama bu proje ile adeta Hereke’nin ruhuna dokunuyoruz” dedi.

EN ÖNEMLİ MARKA DEĞERİMİZ

Başkan Söğüt, “Hereke Halısı üzerine birçok şey söylenebilir. Gerçekten ilçemizin en önemli marka değeri. Bizler de göreve geldiğimiz günden itibaren bu değeri korumak, gelecek nesillere aktarmak, eski günlerine kavuşturmak için adımlar atıyoruz. Bu da o adımlardan bir tanesi oldu. MARKA da bizlere güçlü bir destek sundu. Kendilerine teşekkür ediyorum.

TARİHİ BELDE, TARİHİ EV

Köklü tarihe sahip Hereke’mizde yine tarihi taş evlerde bu çalışmayı ilçemize kazandırdık. Ev hanımlarımız bu mirasın yaşatılması anlamında çok güzel bir mekanda bu faaliyeti sürdürecekler. Çok da güzel bir yapı haline gelecek.

Teşvik için ilk adımı attık. Bunu büyütmek, daha güçlü hale getirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SÖĞÜT’E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Hasan Soba da kısa konuşmasında, “Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıyoruz. Belediyemiz Hereke Halımızı yaşatma anlamında önemli adımlar atılıyor. Başkanımızı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum” dedi. Son olarak konuşan Körfez kaymakamı Uğur Kalkar da, “Hereke Halımız ilçemizin en önemli değerlerinden biri. Bu güzel proje için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

FUARLARDA ÖDÜLLER ALDI

Hereke ipek halısı, kendine has özellikleri ve marka değeri bakımından Türkiye’de ve dünyada eşi benzeri olmayan bir milli bir değerdir. Hereke ipek ve yün dokumaları; 1855 Paris, 1862 Londra, 1892 Viyana, 1893 Chicago, 1894 Lyon, 1910 Brüksel ve 1911 Torino’daki sergi ve fuarlarda ödüller almıştır. Müze dışındaki atölye kısmında; usta öğretici ve dokumacı 3 bayan personel ve 10 adet dokuma tezgahı yer alıyor.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler