Körfez Meclisi’nden ‘Karikatür’ Tepkisi
Körfez Belediyesi’nin Temmuz Ayı meclis Toplantısı’nda tüm gruplar mizah dergisinde yayınlanan ‘karikatür’ için tepki gösterdi. Başkan Söğüt, “Lanetliyorum” dedi.
Körfez Belediyesi’nin Temmuz Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda 8 gündem maddesi görüşülerek tek tek karara bağlandı. Maddelere geçilmeden önce gündemle ilgili olarak konuşma gerçekleştiren Başkan Şener Söğüt, Leman Dergisi’nde yayınlanan karikatür ile ilgili açıklamalarda bulundu.
BAKŞAN SÖĞÜT “LANETLİYORUM”
Başkan Söğüt, “Geçtiğimiz günlerde son sayısında bir dergide hem Peygamber Efendimize hem de Hz. Musa’ya hakaret içeren bir karikatür yayınlandı. Sosyal medyadan gerekli düşüncelerimizi söyledik. Ama bir kez daha Peygamber efendimize ve Hz. Musa’ya hakaret eden dergiyi lanetliyorum. Kimsenin bu milletin kutsallarına hakaret etmeye hakkı yoktur, cesareti de olmamalı. İnanıyorum ki adalet önünde gerekli cezayı da alacaklardır” dedi.
GRUPLARDAN ORTAK TEPKİ
CHP Meclis Üyesi Erkan Uygun da konuşmasında, “Leman Dergisi’nin yaptığı paylaşımı şiddetle kınıyoruz” dedi. MHP grubu adına konuşan Meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı Ahmet Erdemiş de, “Peygamber efendimize yönelik yapılan karikatür ise sadece bir hakaret değil, inancımıza, milletimize yapılan açık bir saldırıdır. Bu ahlaksızlığıa sözde mizah diyerek meşrulaştırmaya çalışanları şiddetle kınıyoruz” dedi.
YENİ KARDEŞ BELEDİYELER
Gündem maddeleri dışında; Zonguldak Ereğli Gülüç Belediyesi, Zonguldak Devrek Çaydeğirmeni Belediyesi ile kardeş belediye olunması kararlaştırıldı. Ayrıca Çanakkale Karabiga Belediyesi’ne ayni çöp konteynırı, kamelya ve peyzaj bitkisi desteği verilmesi için oy birliğiyle karar alındı. Gündem dışı dilek temenniler kısmında da meclis üyeleri tek tek fikirlerini aktardı.